AKTUELNO

Dobro obratite pažnju...

Većina nas voli da veruje kako znamo sve potrebne trikove da bismo održavali najbolju negu kože ili imale najbolji mejkap.

Ipak, to ne znači da i dalje treba da nastavimo da verujemo u neke mitove o bjuti rutini, koji jednostavno nisu istiniti.

Ovo su samo tri od njih:

1. Pravi proizvodi mogu izbrisati pore s vašeg lica

Iako brojni proizvodi tvrde da će očistiti ili smanjiti, pa čak i izbrisati vaše pore, to jednostavno nije istina. Pore su strukturni deo vaše kože, a iako mogu biti veće ili manje, ne mogu biti uklonjene ili izbrisane s lica. Iako ponekad mogu biti začepljene ili iziritirane, njihova veličina najčešće je određena na genetskoj bazi.

Dermatolog Rejčel Nazarian potvrdila je ovo rekavši kako nijedan proizvod ne može izbrisati vaše pore. - Neke formule mogu ih privremeno smanjiti, uklanjanjem nečistoća u njima, ali s vremenom će se one opet proširiti - poručila je.

2. Kosa će vam brže rasti ako je češće šišate

Često šišanje može doprineti zdravijoj kosi, ali nema ulogu u podsticanju rasta kose.

- Šišanje može pomoći s ispucalim krajevima, ali ako merite dužinu kose od korena do vrhova, videćete da vam to nije pomoglo pri rastu kose, izjavio je za Meri Kler frizer Met Fugate.

3. Pasta za zube može vam pomoći s bubuljicama

Pasta za zube samo vam može pogoršati probleme s tenom.

- Ovaj mit popularan je jer je pasta za zube svima dostupna i jer ima antibakterijska svojstva, stoga ljudi imaju utisak da čiste lice od bubuljica, poručila je doktorka Nazarian.

Ipak, pasta za zube može napraviti probleme s pH ravnotežom vaše kože i skloniti prirodna ulja s nje.

#Bubuljice

#Pasta za zube

#lice

'