separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Ovaj deo garderobe nose sve žene i čitavog života to rade NEPRAVILNO!


Ta greška može im doneti čak i zdravstvene probleme!


Oko 80 odsto žena nosi brushalter neodgovarajuće veličine, a to može da bude čak i uzrok glavobolje - zaista.

Kada je proizvođač veša Triumph sproveo istraživanje kako bi utvrdio koliko žena širom sveta nosi brushalter pogrešne veličine, rezultati su bili iznenađujući.  Klinička studija je pokazala da većina, tačnije oko 80 odsto žena, nosi neodgovarajući grudnjak.

Čitavu deceniju nakon te studije, žene i dalje kupuju pogrešne brushaltere, a to može da bude uzrok upornih glavobolja, kaže stručnjak za brushaltere Paula Svoboda, koja je u tom poslu već 16 godina.

Ona je za "Dejli mejl" govorila o vezi između neodgovarajućih brushaltera, hroničnih glavobolja i lošeg držanja tela, i otkrila da kod kuće možete da uradite test koji će pomoći da odaberete odgovarajući grudnjak.

- Uzrok glavobolja može da bude brushalter koji je previše uzak ili previše širok, ali je češće glavobolja izazvana širokim grudnjacima - kaže ona.

Inače, istraživanje iz 2008. je utvrdilo da oko 70 odsto žena nosi mali brushalter, a oko 10 odsto novi veliki grudnjak. Još neki od znakova da je vaš brushalter neodgovarajuće veličine mogu da budu hronični bol u leđima i vratu, "grebanje" odnosno trenje ispod pazuha ukoliko se brushalter previše podigne na gore.  

Autor: Pixabay.com

- Žene kojima je brushalter previše širok se često malo pogrbe. Grudnjak odgovarajuće veličine ili sportski brushalter pomoći će da imate bolje držanje - kaže ona.

Da biste izabrali odgovarajuću veličinu brushaltera - a zaista je važno da grudi imaju dobru podršku, pre svega zbog kičme - savetuje da obratite pažnju na bretele.  

- Ako vam bretele spadaju tokom dana, nemate dovoljno podrške. Ono što takođe želite da izbegnete je da vam grudi 'prelivaju' iz korpe -

Svoboda naglašava da žica ispod korpi nikada ne bi trebalo da pritiska tkivo grudi.  

- Nema zvanične medicinske statistike koja pokazuje štetu koju žice nanose ako pritiskaju tkivo grudi, ali to je nešto što bi svakako trebalo da izbegavate. Žica mora da bude udaljena od tkiva. Ako vam se brushalter previše penje na leđima, znači da je veliki -

Ona naglašava i da je važno da redovno kupujete novi veš.  

- Zvanične preporuke proizvođača su da menjate, tj. kupujete novi brushalter na šest do 12 meseci. Ja sam više za tu prvu opciju jer brushalter gubi elastičnost nošenjem i pranjem, isteže se i ne podržava grudi dobro -

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti