AKTUELNO

Leti nam je osveženje najpotrebnije, a umesto gaziranih sokova punih šećera napravite prirodan sok od grejpa, borovnice i drugog voća. Ne samo što su zdravi, već mogu da pomognu u mršavljenju.

Takozvane detoks vode pravo su rešenje za vrele dane, jer ne smo što rashlađuju već telo čiste od raznih otrova. Dodajte običnoj vodi nekoliko kriški limuna, listiće nane i malo đumbira i struk će se stanjiti, a pojačaće se proizvodnja hormona sreće.

Stručnjaci savetuju da svaki dan treba jesti oko 60 odsto proteina, a ostalo treba da čine ugljeni hidrati. Svakako, uz sve to unosite dovoljno vode, jer ona najefikasnije izbacuje otrove iz organizma. Savet je da se tokom dana popije najmanje dva litra vode.

Uz nekoliko pravih sastojaka, vodu možete učiniti ukusnijom, a namirnice koje joj dodajete mogu da utiču na gubitak kilograma.

Grejp je na primer,odličan jer sadrži naringin koji podstiče topljenje uskladištenih masnih naslaga, ali sadrži i likopen i vitamine A i C koji jačaju imunitet. Dobru “Sassy vodu” možete da ispijate svakodnevno, bez ograničenja i bez straha od bilo kakvih nuspojava.

Da biste dobili detoks vodu u bokal dodajte sok od limuna ili nekoliko kriški limuna, narendani đumbir, nekoliko listića nane i kriški svežeg krastavca.

Put do vitke linije trebalo bi da bude popločan borovnicama, jer ove svestrane bobice imaju višestruku korist za zdravlje i stanje na vagi, piše 24sata.hr.

Borovnice su superhrana koja je prepuna antioksidanasa i razbijaju masne naslage u organizmu, sprečavaju i nastajanje novih, a sve to zbog polifenola koje ove bobice sadrže.

Za manji apetit i obim struka dobra je i kombinacija vode, meda i sirćeta, koje se pije ujutru i uveče.

#Sok

#leto

#mršavljenje

'