separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Pet načina da prevaziđete strah od letenja avionom


Jedna od najčešćih fobija jeste strah od letenja i panika čim osetimo da gubimo tlo pod nogama. Ako se i vama ovakav strah dešava, znajte da niste usamljeni, i da postoje načini kako da što manje pred put razmišljate da li ćete preživeti letenje. Evo nekoliko načina:


1. Prvo naučite šta su turbulencije

Pri svakoj turbulenciji vama se steže u grudima jer mislite da se avion ruši i da nešto nije u redu. Naime, turbulencija je poput rupe na putu, apsolutno normalna stvar. Isto kao što vam u kolima ne smeta truckanje, tako ne bi trebalo da vam smetaju ni turbulencije.

2. Ne izbegavajte letenje avinom

Za sve fobije je vrlo karakterističan strah od nepoznatog, a najbolji način da taj strah izlečite jeste da se baš u to nepoznato uputite. Stoga gledajte da što više letite avionom i ne izbegavate putovanja koja podrazumevaju ovakav trasnport. Tako ćete već ući malo bolje u tematiku letenja i osećati se komfornije.

3. Koncentrišite se na disanje

Kako biste izbegli potencijalni napad panike, pokušajte da uskladite svoje disanje i budete koncentrasani na normalan ritam. Neka udisaj traje četiri sekunde, zadržavanje vazduha četiri sekunde i isto toliko neka traje izdisaj. Takođe , okupirajte svoju pažnju, pa ponesite knjigu koja vas opušta ili gledajte neki film, kako bi vreme što brže prošlo.

4. Ne čitajte loše vesti

Umesto da pratite maraton „AirCrush Investigation“, posebno pred putovanje, fokusirajte se na lepe stvari, pa tako istražujte što više o destinaciji na koju letite. S druge strane, statistika govori samo u prilog avio-saobraćaju, pa je tako letenje bezbednije od drumskog saobraćaja čak 6 hiljada puta!

5. Pomirite se s tim da nemate kontrolu

Ako ste „kontrol-frik“, onda ni ne čudi što je za vas letenje vrlo neprijatno iskustvo. Međutim, cilj je da shvatite da vi ne možete upravljati celom situacijom, te da je sada kontrola u rukama pilota. Pa, kad već ne možete ništa da promenite, zašto se onda ne opustite?

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti