AKTUELNO

Saznajte lako.

Stručnjaci kažu da postoji šest različitih načina na koje možete biti zaljubljeni. A vaš ljubavnički stil može se i menjati kroz veze tokom vremena.

Poznavanje vašeg stila može vam pomoći da procenite svoju vezu, da steknete realnija očekivanja o vašem zaljubljivanju i kako ta ljubav evoluira. Ako, na primer, smatrate da je normalno da par ima platonski odnos, znaćete da onda ne treba da brinete ako ne postoje varnice među vama.

Pogledajte koji ste tip ljubavnika i saznajte kako možete održavati svoju vezu zdravom i srećnom.

ROMANTIČAR

Vi volite da volite. Novi izgled vašeg partnera ili partnerke može vas oboriti s nogu ali i razočarati kad se promene tokom vremena. Zapamtite da prava ljubav ne nestaje zajedno sa njegovom kosom, kao što ni romansa ne iščezava sazrevanjem odnosa. Planirajte sastanke, putovanja za vikend, ili romantične odmore kako bi obnovili varnice u vašem odnosu.

Foto: LyndaSanchez via Foter.com CC BY SA

KRITIČAR

Imate kriterijume koji su važni i ne menjate ih. Čak i ako ste u posvećenoj vezi možda previše izlažete partnera pritisku da živi po vašim standardima. Odbacite kriterijume. Držanje za neophodne uslove koje partner mora da ima može dovesti do usamljeničkog života. Na kraju krajeva, najbitnije stvari su ipak društvo, ljubav i kapacitet za oproštaj, a ne stvari kojeimpresioniraju neznance.

OPSESIVAN

Želite sve vreme da budete sa njim ili njom. Stalno ste zabrinuti oko vaše veze, čak i ako ste godinama zajedno. Ovaj tip partnera može se ponašati zapovednički ili imati osobine i prohteve koji izluđuju drugu stranu. Ne gušite voljenu osobu. Shvatite da previše dobrih stvari zaista može biti previše. Razgovor sa savetnikom mogao bi pomoći da rešite problem nesigurnosti i poboljšate vašu vezu.

DAVALAC

Vi dajete više nego što primate. U nekom trenutku to postane jednosmeran put. Vi stalno nesebično radite na tome da izađete u susret partnerovim potrebama, ali ne gledate sebe. Važno je imati život van braka ili veze. Razvijte svoje interese, negujte odnose s prijateljima i sačuvajte vreme da radite stvari koje volite da radite – bez partnera.

Foto: Pixabay.com

IGRAČ

Vi volite udvaranje. Za ovaj tip ljubavnika ili ljubavnice zavođenje je veliki deo odnosa. Duge veze vam brzo dosade i vaše oči brzo počinju da gledaju sa strane. Izbegavajte stoga situacije koje mogu dovesti do afere. Nemojte izaći na piće sa zanimljivom koleginicom ili kolegom. Izbacite iskušenje iz života. Umesto da tragate za uzbuđenjima van veze, ubacite nove stvari u vaš odnos (na primer ples), kako bi partnera videli u novom svetlu.

DRUGAR

Ljubav kao da vam se uvlači pod kožu. Jednog dana mislite kako volite da provodite vreme sa vašim prijateljem, a drugog shvatite da ste zaljubljeni. Dugoročno gledano, vaša veza je možda tiha, ali jaka. Ne dopustite da odnos postane previše platonski. Treba vam romansa. Napravite posebnu večeru za dvoje ili podelite strastan poljubac s vremena na vreme. To će vašem partneru (a i vama) otkriti da i dalje mislite kako je on uzbudljiv i privlačan.

#Ljubav

#Ljubavnik

'