AKTUELNO

Nova stavka na računu je neprijatno iznenadila turiste.

Dubrovnik je već postao poznat po visokim cenama u restoranima, ali nova stavka na računu je neprijatno iznenadila turiste.

Upoznatom dubrovačkom restoranu, sve je po propisu, usluga na nivou, nema primedbi ni na hranu ni na cene.

Niko, uostalom, i ne računa da će tamo jesti jeftino, ali društvo od 12 osoba ipak je ostalo zatečeno.

Naime, postavljanje stola po osobi naplaćuju čak 38 kuna (5 evra). Da ljudi ne plate postavljanje stola, jelo bi se valjda s poda, šta li.

Ceh je očekivano iznosio oko 10.000 kuna (1.354 evra), crni rižoto po 278 kuna (oko 38 evra) pokazao se papreno skup, ali gosti nisu trepnuli.

Upitnici nad glavom ostali su jedino zbog tih 38 kuna pomnoženih sa 12, dakle dodatnih 60 evra na računu.

Neki od građana su komentarisali da je to račun od prethodne godine, pa ostaje da se proveri kakva je sitacija ove sezone, ali je jasno da su i cene porcije porasle u odnosu na prethodne.

Ne sumnjaju kako je izumrla praksa jadranskih ugostitelja da sve ima svoju cenu, pa i fine čaše, platneni stolnjak i salvete - višu, što se sezona bliži svom vrhuncu.

Inače, u cenu takvog postavljanja obično je "upakovano" nešto sitno za jelo, malo hleba, plus neki namaz. Tačnije, nešto što retko ko ili niko ne traži, a praktično svi gosti bez negodovanja plate.

Ipak nije reč o izmišljotini hrvatskih ugostitelja. Gost će postavljanje stola platiti i u pojedinim restoranima po evropskim zemljama.

#More

#cene

'