AKTUELNO

Nakon mnogo godina Hvar je ponovo na turističkoj pozornici Srbije. Nekada jedno od omiljenih letovališta ponovo širom otvara vrata gostima iz Srbije, a oni se sa velikim zadovoljstvom vraćaju ovom biseru jadranske obale.

Gostoljubivost domaćina je izuzetna, hrana i vina su vrhunski, more je kristalno čisto i plavo, sa predivnim uvalama i plažama. Hvar ima i guste borove šume, vinograde, maslinjake i beskrajna polja lavande…

Časopis "Traveller" 1997. godine uvrstio je Hvar među 10 najlepših ostrva na svetu. Hvar je i ostrvo s najviše sunčanih sati u Evropi (2.700 sati godišnje) pa to obilje sunca privlači turiste iz čitavog sveta.

Foto: Promo

U nekom od brojnih hvarskih restorana i konoba možete uživati u izuzetnoj gastronomskoj ponudi, svežoj ribi sa domaćim maslinovim uljem, bogatoj ponudi kvalitetnih domaćih vina, a najpre u legendarnoj ljubaznosti domaćina.

Ono po čemu je Hvar nadaleko poznat je i zabava, te posebno noćni život koji privlači mlade iz svih krajeva sveta. Tokom leta organizuju se brojna kulturna i sportska događanja: Starogradsko leto, koncerti, recitali, zabavne priredbe, Faros maraton …

Foto: Promo

Stari Grad – jedan od najstarijih gradova u Evropi (jedan od najstarijih gradova u Evropi (prošle godine proslavio 2.400 godina postojanja) smešten je u dubokom i zaštićenom zalivu. Ovaj drevni grad bogate istorije svojim kulturnim znamenitostima ostavlja bez daha svakog posetioca. Šetnja slikovitim uličicama do Dominikanskog samostana, preko Tvrdalja (doma slavnog pesnika Petra Hektorovića) i župne crkve Sv. Stjepana zapravo je šetnja kroz vreme i dugu istoriju grada. Okružen prelepim plažama, gustom borovom šumom i plodnim poljima vinove loze i zelenim maslinjacima, uz osvežavajući letnji maestral, Stari Grad će vam sigurno pružiti nezaboravan odmor.

Foto: Promo

Jelsa - srce ostrva okruženo borovima i predivnim plažama. Mirisi guste borove šume, obližnja poznata peščana plaža “Mina”, brojni vinogradi i maslinjaci, kao i kulturne znamenitosti učinili su Jelsu atraktivnom destinacijom za odmor. U slikovitim ambijentima jelšanskih restorana i konoba svakako ćete uživati u plodovima mediteranskog podneblja, brižljivo pripremljenim tradicionalnim jelima od sveže ribe s domaćim maslinovim uljem i nadasve kvalitetnim hvarskim vinima. Pomalo sveže jelšanske noći idealne su za prijatne šetnje uz more, dok će oni željni zabave svakako uživati u brojnim jelšanskim kafićima i barovima.

Foto: Promo

Hvar - svaki posetilac ovog drevnog gradića će pronaći komadić mira i komadić čarolije koju Hvar nesebično daruje. Obiđite hvarske spomenike kulture kao što su Tvrđava Fortica, Hvarska katedrala, Pozorište, Arsenal i Franjevački samostan … Tragate li za kristalno čistim morem, očaravajućim mirisima mediteranskog rastinja, te obiljem sunca - grad Hvar sa svojim plažama, okolnim uvalama i Paklenim otocima pružiće vam nezaboravan doživljaj.

Foto: Promo

Pakleni otoci - pred gradom Hvarom prostire se 20-ak ostrvaca i hridina jedinstvene lepote. Ova razigrana šumovita ostrvca, okružena azurno plavim čistim morem, prepuna predivnih plaža okupanih suncem, skrovitih uvala sa nizom restorana, pravi su odmor za srce i dušu.

Nasuprot široko rasprostranjenom mišljenu o Hrvatskoj kao preskupoj destinaciji Hvar će Vas jako prijatno iznenaditi – cene u Jelsi i Starigradu su na nivou beogradskih (pica 6-7 EUR, espresso 1.1 EUR, kolači 1.35 EUR …). Grad Hvar je nešto skuplji, u skladu sa svojom "mondenskom" reputacijom.

Foto: Promo

Otkrijte sa nama Hvar i dozvolite mu da Vam ispriča svoju vekovima staru priču, da Vas okupa suncem i pruži vam nezaboravne trenutke zabave i opuštanja.

Više detalja potražite na adresi: https://www.relax.rs/index.php/search/display?search=hvar

#Hvar

#Letovanje

'