AKTUELNO

Rešite se ovih navika.

S ovih par trikova žene mogu smanjiti uticaj gravitacije na svoje grudi. Loš položaj za spavanje, preterano vežbanje, kao i izlaganje suncu bez zaštite loše utiču na stanje grudi.

Bilo da su vaše grudi male, velike, šiljaste, spuštene ili neujednačene, grudi svih oblika i veličina imaju isti problem, a to je gravitacija. Ali i ovaj problem se može umanjiti ako se na vreme počne razmišljati o svom stilu života i prekine ponašanje koja loše utiče na izgled i poziciju grudi, piše britanski Glamur.

- Stareći, tokom godina, ženske grudi se sve teže opiru gravitaciji. Koža je sve tanja i gubi prirodnu elastičnost.

Ali nisu godine jedini neprijatelj lepih i čvrstih grudi.

Trudnoća, gojaznost, nagli gubitak težine i još mnogobrojni faktori mogu uticati na padanje grudi, bez obzira na gene koje žene naslede od roditelja, izjavio je plastični hirurg Dirk Kremer.

Foto: Pixabay.com

Loše navike koje treba izbegavati:

1. Spavanje na stomaku

Dr. Kremer kaže da je spavanje na stomaku najgori položaj za ženske grudi, budući da su o ovom položaju satima stisnute uz dušek. Napominje da nije dobro ni spavati na boku jer u tom položaju se naprežu ligamenti i s vremenom se vezivna tkiva opuštaju i grudi sve više vise.

2. Ponavljanje vežbi visokog intenziteta

Dr. Kremer priznaje da se još uvek ne može sa sigurnošću reći da repetitivne radnje kod vežbi visokog intenziteta, poput trčanja, skakanja ili trbušnjaka, mogu dovesti do smanjene proizvodnje kolagena u grudima. Ali, za to postoji velika mogućnost.

3. Stalno nošenje grudnjaka

Prema istraživanju sprovedenom u Francuskoj, potpora koju grudi dobijaju od grudnjaka zapravo slabi mišiće u prsima, objašnjava dr. Kremer.

4. Sunčanje bez kreme sa zaštitnim faktorom

UV zraci imaju isti uticaj na kožu lica kao i na kožu grudi. Izlaganje grudi suncu bez zaštite smanjuje količinu kolagena pa to oštećuje kože.

5. Brze dijete

Žene koje se odlučuju na dramatične dijete i naglo smanjuju unos kalorija, često i brzo vrate te kilograme i dobiju još par kilograma na tu prvobitnu težinu, a to ima jako loš uticaj na grudi.

- Svaki put kad dobijete ili izgubite na težini, vezivno tkivo na grudima se opušta i sve teže mu je da radi svoj posao, to je poput starih pantalona, objašnjava dr. Kremer.

6. Pušenje

Inače loša navika, pušenje umanjuje dotok krvi u kožu. S manje krvi, manja je elastičnosti kože.

Foto: Pixabay.com

Navike zahvaljujući kojima će grudi i dalje lepo stajati:

1. Nošenje pravog grudnjaka

Najbolja alternativna plastičnoj operaciji je nošenje grudnjaka koji odgovara vašim grudima. Nošenje pogrešnog broja grudnjaka može promeniti izgled vaših grudi, pogotovo ako vam grudnjak ne pruža dovoljno potpore. Onda grudi mogu biti ili izgledati obešeno, objašnjava dr. Kremer.

2. Vežbe za prsne mišiće

Vežbe kojima je za cilj učvršćivanje prsnih mišića mogu uticati na učvršćivanje i vezivnog tkiva u grudima.

#Brushlater

#Lepota

#Trikovi

#grudi

#Žena

'