AKTUELNO

Povećanje usana filerima estetska je korekcija na koju se odluči najviše žena, ali retki su slučajevi u kojima nakon zahvata usne ostanu pravilno popunjene i zadrže prirodan oblik.

Naravno, ukoliko vam tanke usne predstavljaju veliki problem i žarko želite da posetite plastičnog hirurga, mi vas nećemo sprečavati u tome. Ako je vaša želja samo da ih blago uvećate i doterate im oblik, ovi trikovi odradiće odličan posao.

U čemu najčešće grešimo

U želji da vam damo najbolje i, pre svega, pravilne savete, pitali smo šminkerku Kristinu Dragović za najčešće greške koje mnoge žene prave u nameri da olovkom i karminom vizuelno uvećaju usne.

– Greške se dešavaju kada ni od čega želimo da napravimo nešto, pa dobijamo izgled koji može biti veoma neprirodan i izveštačen – ističe Kristina.

Česta greška je, nabraja dalje, kad tupom olovkom za usne pokušamo da ih iscrtamo, a ne možemo da budemo precizni. Pogrešno je i ako koristimo različitu nijansu olovke i karmina, recimo olovku tamniju od karmina.

– Možete da pogrešite pri odabiru karmina, ako prenaglašeno našminkate i usne i oči, ako prelazite previše liniju svojih usana, ako šminkate suve usne... Rezultat neće biti onako kako ste zamislili – kaže naša sagovornica.

Šest koraka do savršenih usana

Za pravilno iscrtavanje punijih usana biće vam potrebna olovka za usne, karmin, sjaj, korektor i hajlajter, a Kristina će vas detaljno sprovesti kroz čitav postupak.

1. Usne treba da hidrirate kako biste postigli što bolji efekat, ali ako nemate vremena za to, onda na početku šminkanja stavite kremu ili balsam koji će malo regenerisati kožu usana dok nanosite ostatak šminke.

2. Kada na red dođe mazanje usana, skinite kremu ili balsam, utapkajte bazu za usne ili korektor u boji tena ili, ako vam on nije pri ruci, puder koji ste već koristili na licu.

3. Potom dobro zarežite olovku i počnite s iscrtavanjem od jedne ivice gornje usne ka sredini. Usne treba da budu zatvorene dok polako izvlačite olovkom liniju po prirodnoj ivici usana ili blago iznad nje. Nakon toga iscrtavate donju usnu, takođe od uglova ka sredini. Na kraju cele usne popunite olovkom.

4. Potom stavljate ruž u boji olovke ili za nijansu tamniji, utapkate ga kažiprstom preko celih usana, a ako želite da budete precizniji, možete to učiniti četkicom.

5. Korektorom polako skinite višak oko usana i ispravite nepravilnosti, a iznad usne nanesite mrvicu hajlajtera, vodeći računa da ne preterate.

6. I na kraju, ako želite sjaj, dodajte ga na sredinu gornje i donje usne, čime ćete vaše usne vizuelno povećati. Olovka treba da se stopi s usnama, jer će vam tada šminka potrajati.

#Plastične operacije

#Povećanje

#Usne

'