AKTUELNO

Kvalitet ili etiketa, odlučite sami.

Razumljivo je da neko može da izdvoji novac i sebi priušti dobru torbu ili dobar par cipela, ali bela pamučna majica od 750 evra?! Zvuči suludo. Dobro nije baš obična, to je majica sa dizajnerskim potpisom.

Za sve je kriva modna kuća "Gucci“. Njihovu belu majicu sa prepoznatljivim logom brenda od 420 evra, u ormaru ima gotovo svaka modna blogerka, a za nju i dalje postoji lista čekanja.

Njihov primer sledile su i druge poznate dizajnerske kuće: "Balenciaga", "Saint Laurent" i "Loewe". Ali se jedna posebno izdvaja. Modna kuća "Dior" može da se pohvali najskupljom pamučnom majicom sa logom, čija je cena neveroatnih 750 evra!

Postavlja se pitanje koji je glavni razlog njihove popularnosti?

A objašnjenje je poprilično očito i pomalo razočaravajuće. Iako su cene ovih majica paprene i dalje su jeftinije od, recimo, dizajnerske torbice ili kaputa, što mnoge žene sa ograničenim budžetom vide kao odličnu priliku za kupovinu dizajnerskog komada.

Zahvaljujući slavnim trendseterkama, ove majice postale su poput nekog statusnog simbola koji obezbeđuje stilske bodove, čak i u kombinaciji sa običnim farmerkama i patikama.

Mnogi će reći da je najpametnije ulagati u klasične komade, iako se to ne primenjuje u praksi. Većina ljudi će se, nažalost, odlučiti za komad sa jasno vidljivim logom nekog luksuznog brenda, jer će tada svi znati da nose skupi dizajnerski komad.

#Garderoba

#Novac

#moda

'