AKTUELNO

Naučno je dokazano da se može povećati šansa za dvostruku sreću.

Sanjala si da jednog dana dobiješ blizance? Evo kako da ostvariš svoje snove i dođeš do višestruke trudnoće:

Mleko može biti od pomoći!

Žene koje su vegani (ili ne jedu meso, ribu, jaja i mlečne proizvode) ređe dobijaju blizance. Istraživanja su pokazala da vegani pet puta manje imaju šanse da dobiju blizance. Zašto? Verovatno jer im nedostaje supstanca IGF koja se nalazi u mleku i mesu i koja stimuliše rast embriona u prvim nedeljama trudnoće i čini da se dva embriona mogu razviti.

Foto: Pixabay.com

Pauzirajte sa trudnoćama!

Pogledaj pažljivo oči žena koje šetaju u parku sa duplim kolicima. One već imaju fine bora oko očiju, zar ne? U kasnijim godinama telo shvata da je sve manje u mogućnosti da ženi omogući potomstvo. Stoga, u zrelim godinama ženama se češće dešava da oslobode ne jednu, već nekoliko jajnih ćelija u jednom menstrualnom ciklusu.

ŽELITE DA UBRZATE METABOLIZAM I UVEK BUDETE VITKI? Ovo NIKAKO ne biste smeli da radite (FOTO)

Kontraceptivne pilule kao stimulans!

Kontraceptivne pilule su odličan način da sprečiš neželjenu trudnoću. Međutim, ukoliko neredovno uzimaš pilule tada dolazi do mešavine hormona, koji mogu da stimulišu hiperovulaciju. Povećana šansa za dobijanje blizanaca je ako se trudnoća desila u prvom mesecu nakon prestanka uzimanja tableta.

Foto: Pixabay.com

Blizanci imaju stariju braću ili sestre!

Šanse za rođenje blizanaca, ako si već rodila jedno dete. A ako si majka blizanaca, niko ne može da ti garantuje da nećeš roditi tri ili više parova blizanaca...

Lečenje neplodnosti!

Hormonalni agensi, koji se koriste za lečenje neplodnosti utiču na stimulaciju ovulacije. Telo žene onda proizvodi više od jednog jajeta. Mnoge višestruke trudnoće takođe nastaju kao rezultat veštačke oplodnje, kada se u matericu implantira veći broj embriona u nadi da će se bar jedan od njih razviti ispravno.

#Blizanci

#Trudnoća

'