AKTUELNO

U kontracepciji je svake godine sve više izbora za one koji ne planiraju porodicu. Kondom je najbolja metoda kontracepcije u pogledu zaštite od polno prenosivih bolesti, a njegovo dejstvo u zaštiti od trudnoće iznosi 98 odsto. Ipak, ovo sredstvo se sve manje koristi iako je jeftino i ne škodi zdravlju.

Sve više muškaraca i žena se u poslednje vreme odlučuje za staru metodu zaštite od trudnoće - prekid snošaja, ili narodski rečeno "vađenje na vreme".

Broj muškaraca i žena koji se ovom metodom "štite" od trudnoće udvostručio se od 2002. godine, tvrde stručnjaci i upozoravaju da ovaj način zaštite nije nimalo bezbedan.

- Prekinuti snošaj zavisi od samokontrole muškarca, a budimo realni, kakva je samokontrola muškarca koji svrši za nekoliko sekundi? - piše "Njujork post".

Postoje TAJNE iz vaše ljubavne veze koje NE SME NIKO DA ZNA, pa ni najbliži prijatelji!

Paradoksalno je to što ovu metodu koriste pretežno parovi koji nisu u dugoj vezi ili braku, dok kondom češće primenjuju parovi koji su dugo zajedno

. Stručnjaci upozoravaju da je trudnoća i te kako moguća i kada "se izvadi", s obzirom na to da se mala količina sperme nalazi i u preejakulatu.

#Kontracepcija

#Seks

#Trudnoća

'