AKTUELNO

Mnoga jela menjaju svoj sastav kada se ubace u mikrotalasnu pećnicu.

Podgrevanjem većina jela menja svoj sastav, i ne samo što gube svoja nutritivan svojstva, već mogu postati otrovna i uticati na zdravlje.

Naši ljudi su opterećeni poslom, pa retko kad jedu kući trebalo bi da obrate pažnju na vrtu namirnica koju će podgrevati na poslu ili nakon obavljenog posla.

Foto: Pixabay.com

Za zagrevanje je najpogodnija mikrotalasna pećnica, ali se neretko dešava da jelo samo sa jedne strane bude toplo. Ovo svojstvo je idealno za razvoj bakterija na ovom jelu.

Predstavićemo vam samo neke od namernica koe ne bi trebalo da zagrevate.

PEČURKE

Najidealnije bi bilo da ispržite onu količinu pečuraka koju možete da pojedete. Ukoliko vam ostane određena količina za neki drugi dan, obavezno ih jedite hladne. Podgrevanjem im se gubi ukus, a mogu izazvati nadimanja i bolove u stomaku. Gube im se sve zdrave vrednosti kada se podgreju.

KUVANA JAJA

Kuvana jaja uvek ubacujte u frižider. Ukoliko ih ostavite na sobnoj temperaturi postaće toksična. Takva će biti ukoliko ih podgrejete.

Foto: Pixabay.com

PILETINA

Foto: Printscreen Youtube

Ova namirnica je bogatija proteinima nego crveno meso pa se samim tim podgrevanjem menja struktura proteina ove namirnice.

N. Petričević

#Hrana

#Jaja

#Pileće meso

'