AKTUELNO

Svi znaju da se prevare smatraju nemoralnim – a opet, zna se i da nisu nikakva retkost. Možda će vas zanimati u kom periodu veze se najčešće dešavaju prevare, kao i koji su najčešći uzroci.

Što se razloga za prevaru tiče, ispalo je da žene najčešće varaju jer im nedostaje partnerova pažnja, pa to pokušavaju da nadoknade sa strane, dok muškarci najčešće varaju zato što im je seks u vezi postao jednoličan, pa sa strane traže malo „zabave i razonode“.

Kao što svi znamo, prevare se dešavaju i u vezama koje traju duže od pet godina. Pomenuto istraživanje pokazalo je da u tim dužim vezama prevareni partner ili partnerka često ne primećuju ni sasvim očigledne signale da postoji neko treći, da su toliko uvereni u ljubav voljene osobe da su sasvim sigurni da njihov dragi ili njihova draga nikada ne bi počinili preljubu.

Još jedna zanimljivost je s kim budu počinjene prevare u dugogodišnjim vezama. Istraživanje ne kaže ništa za žene, a što se muškaraca tiče, oni svoje partnerke najčešće varaju ili sa svojim koleginicama, ili s partnerkinom najboljom drugaricom.

Razume se, ovo su samo statistike, i to statistike iz druge zemlje. Kao što većina zna, prevara se može desiti u bilo kom trenutku veze, razlozi mogu biti najrazličitiji (može i žena da prevari iz „muškog“ razloga, ili muškarac iz „ženskog“, a može se raditi i o nečemu drugačijem), a nema ni potpuno pouzdanog predviđanja s kime će prevara biti izvršena. Univerzalno je samo to da se prevara ne dešava sama od sebe, već da nešto u vezi nije bilo u redu još pre nego što je do preljube došlo.

#Prevara

#Seks

#Značenje

'