AKTUELNO

Nestručno urađena nadogradnja može dovesti do toga da ekstenzije zajedno sa prirodnim trepavicama otpadnu.

Neizostavni deo svake šminke jesu dobro uvijene i izvučene trepavice. Što su duže, gušće i tamnije to je pogled mističniji i seksepilniji. Ipak, moramo imati u vidu da su trepavice izuzetno nežne dlačice i da ih ne smemo podvrgavati agresinim tretmanima.

Naučite ove tri osnovne stvari o trepavicama i imaćete pogled kao sa reklame.

Trepavice se moraju čistiti

Foto: Pixabay.com

Verovatno će mnoge od vas biti u čudu kada ovo pročitaju ali tako je. Samo skidanje šminke a posebno maskare, koju mnogo puta skinemo samo delimično, nikako nije dovoljno. Kao što kožu lica nakon skidanja šminke očistimo od znoja, prašine i ostalih nečistoća, tako moramo čistiti i trepavice.

Menjaju se sa godinama

Kvalitet trepavica opada što smo stariji. Njihova gustina i dužina se menjaju sa godinama, a češće i opadaju.

Foto: Printscreen Youtube

Uvijač i ekstenzije

Uvijač za trepavice mnoge žene konstantno koriste iako ne bi trebalo. Uvijač zaista jako lepo odradi svoj posao ali kada se koristi previše često može lomiti dlake na pola. Kod nadogradnje trepavica, koja je sada sve popularnija, logično je da je problem u lepku koji se koristi. Jedan od sastojaka ovog lepka je formaldehid koji može iritirati sluznicu oka, a s druge strane, nestručno urađena nadogradnja neretko dovodi do toga da ekstenzije zajedno sa prirodnim trepavicama otpadnu!

#Oči

#Savet

#trepavice

'