separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Čokoladni kapkejk sa kremom od kikirikija u karamel sosom: Probudiće sva vaša čula! (RECEPT)


Biće vam omiljena poslastica.


Sastojci za 12-14 čupkejka:

 jaje 75 grama ulja 130 grama kisele pavlake (sobne temperature) ½ kašičica ekstrakta vanile 115 grama glatkog brašna 50 grama nezaslađenog kakao praha 1 ½ kašičica praška za pecivo (7,5 g) 1/3 kačičice soli 150 grama belog šećera 45 grama smeđeg šećera 75 grama vruće vode

Za kremu:

30 grama brašna 150 grama šećera 250 grama mleka ¼ kašičice soli 225 grama omekšalog maslaca 70 grama glatkog kikiriki maslaca ½ kašičice ekstrakta vanile

Sastojci za karamel sos:

150 grama šećera 40 grama vode 120 grama mlečne pavlake za šlag prstohvat soli

Priprema: Zagrejte rernu na 175-180 Celzijusa. Napunite kalup za mafine/čupkejk papirnatim korpicama. U jednuposudu prosejte brašno i kakao, zajedno s praškom za pecivo i soli. Dodajte šećer i promešajte varjačom. To su suvi sastojci. Varjačom promešajte kiselu pavlaku, ulje, jaja i ekstrakt vanile. To su mokri sastojci. Pomešajte suve i mokre sastojke da dobijete gušću smesu. Zatim, u dva navrata dodajte vruću vodu te izmešajte sve dok ne dobijete glatku, ali ovog puta malo ređu smesu. Za lakše rukovanje, prebacite smesu u mernu posudu pa onda punite papirnate korpice do 2/3 visine. U zavisnosti od toga kolike su vam korpice, imaćete 12 do 14 čupkejka. Pecite u zagrejanoj rerni 20-22 minuta. Najbolje je da proverite nakon 18 minuta pa produžite prema potrebi. Pre ukrašavanja kremom ostavite ih na rešetki da se ohlade u potpunosti.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti