separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Ukusan i maštovit italijanski specijalitet!


Ćabata je specijalitet koji nam dolazi iz mediteranske Italije.


Oni koji vole italijansku kuhinju obradovaće se receptima za: ćabatu, kanelone sa spanaćem, milanski rižoto, špageti krudi, kaponatu, saltimboku sa žalfijom i njoke ala romana

Sastojci:

340 ml mlake vode

kašika maslinovog ulja

kašičica šećera

kašičica soli

450 g brašna

kašičica suvog kvasca

Priprema:

Sve sastojke stavite po navedenom redosledu u veliku posudu. Mešajte tupim nožem, dok testo ne dostigne debljinu onog za uštipke. Izvadite testo na dasku, koju ste prethodno posuli brašnom.

Možda će vam se činiti da je suviše lepljivo, ali nemojte dodavati brašno. Ostavite testo jedan sat da odstoji i poklopite ga velikom posudom. Podelite testo na dva dela i od svakog oblikujte ćabate, veličine oko 10x30 cm.

Stavite ih u pleh, pokriven papirom za pečenje, pa pospite malo brašna preko ćabata. Pecite na 200-220 stepeni, između 25 i 30 minuta. Prvih 10 minuta pečenja možete posuti malo vode preko ćabata, da bi bile hrskave.

Kada su gotove, premažite ih sa malo vode i umotajte u krpu da odstoje kraće vreme.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti