AKTUELNO

Poigrajte se sa ribarskom mrežom tako što ćete je zakačiti između dva stuba.

Spadate u onu grupu ljudi koja voli da se na plaži izležava na udobnim ležaljkama, a kod kuće ispruži na mekanoj fotelji? U stanju ste da satima sedite na svom odabranom mestu i uživate u čitanju, slušanju muzike, ili samo žmirkanju i razmišljanju? U sve pomenuto kao muzička pozadina uklapaju vam se zvuci prirode? Ukoliko su odgovori na postavljena pitanja potvrdni, onda ste sigurno pred velikim iskušenjem kada birate stolice za terasu ili baštu, jer u moru različitih modela ne znate koja je lepša i funkcionalnija.

Pretpostavimo da imate dovoljno prostora na terasi/bašti. Ako je tako, možete da postavite čitavu garnituru, od sivog ratana, sa stilizovanim rupama. Fotelja može biti u obliku gnezda, a dovoljno je prostrana za dvoje ljudi. Neka i stočić bude istog dizajna, sa staklenom gornjom površinom. Hladnoću ove boje razbijte šarenim jastučićima i sedalnim delovima u nijansama ljubičaste. Kada preko otvorite tendu sivkasto-belih tonova, vaš spoljni prostor izgledaće kao iz časopisa. Ovaj model fotelja veoma je popularan, pa može biti i u svetlijoj boji, sa jastučićima u tonu.

Takođe, ovako možete da rešite eksterijer: u jedan ćošak postavite drvenu ležaljku sa mekim dušekom i jastukom u bež boji, a u drugi sto i stolice od kovanog gvožđa, sa jastucima pastelnih boja. Imate još slobodnog prostora? Onda zakačite što veći ram za viseći krevet, za plafon, čvrstim užadima, i na njega stavite udoban dušek i jastuke. Ako želite da svom ležaju dodate malo privatnosti, pustite da preko njega pada baldahin, poput onog iz "1001 noći".

Pored stavite trosed ljuljašku od drveta, sa pokretnom tendom, ili viseću fotelju u obliku gnezda, tako da celo društvo može istovremeno da uživa u opuštajućem ljuljuškanju. Poigrajte se i sa ribarskom mrežom, od koje možete da napravite stolice za ljuljanje ili je jednostavno zakačiti između dva stuba/drveta. U trendu su prirodne boje ovog materijala, dakle svetlo drap i bež. Moderne su i starinske, drvene ljulje, poput onih u kojima je dane provodio vaš deda, ali ovaj put u veselim, pastelnim bojama, od roze, preko žute, do zelene. Prati ih stočić istog stila, kao i drvena ograda i prostirka vedre boje. Veoma efektno deluju i dvosedi napravljeni od bureta, koje se izdubi tako da samo njegove stranice ostanu kao "zidovi" ovih svojevsrnih klupa, a ostatak se napravi od drveta.

Kažete da imate malo prostora na terasi? Ne brinite se, i on može biti efikasno iskorišćen. Ovog leta hit su drvene stolice na rasklapanje, sa sedalnim i leđnim delom od asure ili čvrstog platna. Lako ih možete skloniti u stranu i postaviti po potrebi, uz stočić sa istom funkcijom.

#Dom

'