AKTUELNO

Ostao vam je stari hleb i ne znate šta ćete sa njim? Sačuvajte ga! Donosimo vam fenomenalan recept kojim ćete oduševiti ukućane.

Potrebno je:

gazirana voda - 200 ml mleko - 200 ml jaja - 3 kečap - 70 ml ulje - 50 ml kiseli krastavčići - 4 manja

- stari (bajati) hleb - 1 vekna

- sir (domaći) - 300 g

- pečenica (ili bilo šta od suhomesnatog) - 200 g

- kisela pavlaka - 1 čaša (180 g)

- gazirana voda - 200 ml

- mleko - 200 ml

- jaja - 3

- kečap - 70 ml

- ulje - 50 ml

- kiseli krastavčići - 4 manja

Način pripreme:

Pleh vel. 35x20 cm podmazati uljem. Hleb iseći na parčiće, debljine 1 cm.

Poređati prvi red isečenih parčića u pleh. Truditi se da ne ostanu šupljine između parčića (ako nastanu šupljine popuniti ih komadićima od hleba). Umutiti jedno jaje sa 100 ml gazirane vode. Dodati 70 ml kečapa i sjediniti. Sa pripremljenom smesom preliti kašikom prvi red hleba. Preko natrošiti polovinu sira. Preko sira rasporediti polovinu iseckanog suhomesnatog. Krastavčiće iseckati na polukrugove i staviti preko suhomesnatog.

Poređati drugi red hleba. Umutiti dva jajeta sa ostatkom gazirane vode (100 ml), mlekom i kiselom pavlakom. Ubaciti drugu polovinu izdrobljenog sira i iseckanog suhomesnatog. Promešati. Dodati ulje, još jedanput promešati i preliti preko hleba. Ostaviti pitu da odstoji 20 minuta, da hleb upije preliv.

Rernu zagrejati na 190 stepeni i staviti pitu da se peče. Kada pita porumeni, izvaditi je iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći na krupnije parčiće i poslužiti uz jogurt.

#Hleb

'