AKTUELNO

Jedu vam se makarone sa sirom, ali ne vodite računa o unosu ugljenih hidrata?

Ne morate brinuti jer postoji savršena zdravija alternativa koja je isto toliko ukusna, ako ne i više. Makarone se zamenjuju karfiolom, a glavne ukuse preuzimaju sirevi koji se tope. Ovaj obrok će vam se sigurno mnogo dopasti, kao i vašim ukućanima i može biti sjajan ručak ili večera.

Sastojci (za 6 porcija): 1 veliki karfiol, 2 male kašike putera, 3 čena belog luka usitnjena, 120g krem sira, 120ml pavlake za kuvanje, 1 mala kašika aleve, ½ male kašike soli, ½ male kašike bibera, 120g čedar sira, 120g gauda kačkavalja, kašika ljutog sosa po izboru, peršun za dekoraciju

Priprema:

U dublju posudu sipajte vodu i dobro je posolite, a zatim stavite da proključa. Glau karfiola iskidajte na manje komadiće i stavite ih u ključalu vodu. Kuvajte 5 minuta. Prebacite u posudu sa ledom kako biste zaustavili proces kuvanja. Procedite karfiol i stavite sa strane.

U tiganju otopite puter, dodajte beli luk i pecite 1-2 minuta, uz povremeno mešanje. Zatim dodajte krem sir i pavlaku i pecite sve dok smesa ne postane glatka i konzistentna. Začinite paprikom, solju i biberom. Dodajte čedar i gauda sir i mešajte dok se oba sira ne otope – uz mešanje.

Na kraju dodajte karfiol, uz nežno mešanje kako bi svaki komad bio natopljen sosom. Na kraju dodajte ljuti sos po želji i promešajte. Ukrasite sa parčićima peršuna. Uživajte i prijatno!

#Recept

'