AKTUELNO

Ipak postoji način da splasnete pre odlaska na plažu.

Kada čujete reč detoks, šta prvo pomislite? Na detoks sokove, zdravu ishranu ili nešto drugo? Detoks kao redovan princip zdravog života čini se da još nije zaživeo na našem podneblju. Ali, šta ako vam kažemo da detoksikacija ne znači odustajanje od hrane? Da bi otkrili kako da se uspešno detoksikujemo pre odlaska na letovanje, jer tada svi želimo da se osećamo i izgledamo najbolje što možemo, pročitajmo sledeće savete.

Za razliku od detoks čišćenja koje podrazumeva ograničavanje određene hrane i pića radi eliminacije toksina kroz probavni sistem, detoks podrazumeva promenu načina života, koja eliminiše toksine kroz jetru i bubrege. Detoksikacija ima za krajnji cilj eliminaciju toksina i gubitak težine. Pored toga dokazano je da detoksikacija smanjuje glavobolju, anksioznost, depresiju i bol u zglobovima.

Ovo su saveti kako da započnete uspešnu detoksikaciju i pokrenete vaš metabolizam:

1. Pijte nezaslađenu limunadu.

Verovatno znate da je voda sa malo limuna prva stvar koju treba ujutru da popijete. Da li znate zašto? Prema nutricionistima, piti toplu limunadu u ranim jutarnjim satima ne samo da pokreće digestivni trakt, već i stimuliše funkciju enzima u vašem telu, što zauzvrat pomaže detoksikaciji vaše jetre. U limunadu možete dodati i listiće nane, seckanog peršuna ili đumbira, koji će dodatno podstaći detoksikaciju i osvežiti vaš organizam.

2. Priuštite sebi toplu kupku.

Ako detoksikacija podrazumeva kupanje, uvek smo za to, zar ne? A evo i zašto. Da biste izbacili toksine putem kupanja i brčkanja, preporuka je da napravite toplu kupku sa solima za kupanje u kadi punoj vode, i potopite svoje telo ili noge oko 30 minuta. Time će sulfati u solima za kupanje izvući toksine iz tela i stopala, dok će topla voda istovremeno olakšati bol u mišićima i zglobovima.

Foto: Unsplash

3. Resetujte vašu ishranu.

Pojedini nutricionisti preporučuju da se počne sa detoksikacijom, tako što ćete se obavezati na zdravu ishranu tokom dve nedelje. Zašto baš dve nedelje? Zato jer je toliko potrebno da se vidi povećanje energije i smanjenje težine. Fokusirajte se na više vode za piće, izbacivanje obrađenih šećera, kao i proizvoda od belog brašna, zasićenih mlečnih proizvoda i crvenog mesa. Ovo će vratiti vašu ishranu na pravi put i naučiti vas zdravim i održivim navikama u ishrani, koje će verovatno trajati i posle dve nedelje.

4. Stvorite naviku da uradite piling ili suvo četkanje vašeg tela pre spavanja.

Pre tuširanja ili odlaska u krevet, preporučuje se piling ili suvo četkanje vašeg tela. Iako su ovi postupci poznati po poboljšanju izgleda kože, nutricionisti ističu da su takođe efikasni u stimulaciji limfnog sistema, a zatim i u eliminaciji toksina.

5. Odmorite se i uklonite stres.

Detoksikacija se ne odnosi samo na naše ishranu. Prema stručnjacima, endotoksini mogu biti rezultat negativnih misli, emocija i stresa. Stres bilo koje vrste može uticati na način na koji vaše telo funkcioniše bez obzira na okolnosti. Otuda i sugestija da nahranite um i telo pozitivnim stvarima. Da biste to uspešno uradili, meditacija i odmor su od najveće važnosti. Za početak, preporučuje se sedam do osam sati spavanja tokom noći da bi se organizam potpuno resetovao i obnovila energija u vašem telu.

6. Uzmite Herbafast detox!

Kao preduslov zdravog mršavljenja, pročistite svoj organizam Herbafast detoxom i oslobodite se viška tečnosti, nagomilanih toksina i napokon eliminišite dosadni celulit.

Herbafast detox predstavlja limfnu drenažu u kapsuli.

Herbafast detox doprinosi:

• eliminaciji viška vode

• eliminaciji toksina

• prečišćavanju organizma

• detoksikaciji organizma

• smanjenju celulita

Foto: Promo/Abelapharm

Započnite svoj put ka idealnoj liniji Herbafast detox-om, nastavite tretman Herbafast kapsulama i Herbafast Fiber-om.

Detoks nikada nije bio zdraviji, lakši i brži…uz Herbafast detox!

#Zdravlje

'