AKTUELNO

Tokom vrelih dana čini nam se da bismo čitav dan mogli da provedemo ispod tuša. Da bi nam to iskustvo bilo što prijatnije, trebalo bi da se potrudimo i, uz malo mašte, svoju tuš-kabinu učinimo pravim malim estetskim čudom iz kog nećemo želeti da izađemo sve do poslednje kapi tople vode.

Ne morate ići u spa-centre da biste uživali pod slapovima vode. Dovoljno je da nabavite sve popularnije, mahom četvrtastog oblika, tuševe većih dimenzija, koji vodu puštaju upravo na taj način. Mogu biti od mesinga, keramike, aluminijuma, a uklapaju se u ambijent svakog kupatila, čak i kada je ono sačinjeno od drvenih elemenata.

U takvom prostoru možete da se poigrate percepcijom, tako što ćete tuš postaviti u kvadratni otvor iznad kade, a iznad njega, na plafon, zalepiti foto-tapet koji oslikava nebo sa oblačcima. Još ako dodate poneku saksiju sa bonsai cvećem na zid vašeg kupatila, a na plafon postavite diskretno osvetljenje, imaćete utisak kao da se tuširate pod vedrim nebom.

Foto: Pixabay.com

Ako, ipak, više volite da se prilikom kupanja osećate kao u moru, postavite sitne teget i tirkizne pločice na jedan zid i pod tuš-kabine, a na zidove u kupatilu stavite velike pločice sa plavičasto-sivim motivima okeanskih dubina.

Dopada vam se ideja tuširanja na plažama Balija? Što je onda ne biste preneli u vaš dom? Da biste to postigli, potrebno je da su vam zidovi kupatila od velikog, tamnog, neobrađenog kamenja, tavanica od svetlog drveta, koje pravi idealan kontrast, ali i da imate paprat ili različite vrste palmi uz jednu stranu ovog prostora.

Tuš bi u ovom slučaju trebalo da bude u svetlijoj boji i retro, okruglastom, dizajnu, a zgodno je i da imate drvenu stoličicu na koju možete da sednete i prepustite se zvuku i dodiru vode i lišća. Moderna je i mešavina istočnjačkog i kolonijalnog stila, koja podrazumeva kitnjaste, šarene pločice na jednom, i uske, pravougaone, bele na drugom zidu, kao i aluminijumski tuš sa nekada popularnim zavrtnjima za vodu.

Foto: Pixabay.com

Ukoliko ste prirodnjak, prijaće vam brčkanje u kadi pored staklenog zida, sa pogledom na zelenilo ili kupanje na jednostavnom, drvenom postolju, u bašti ispred kuće. Zanimljivo rešenje je i tuš-kabina "oslikana" godovima, koja stvara utisak da ste bukvalno ušli u unutrašnjost drveta i obogatili je tušem i drvenim klupicama u boji mesinga. Predloga je mnogo, pa verujemo da ćete lako pronaći svoje mesto pod tušem.

#kupatilo

'