AKTUELNO

Danas vam predstavljamo recept za jedan neobičan desert koji je izuzetno popularan u Južnoj Koreji...

Sufle palačinke su jednostavne za pravljenje, a odlikuje ih vazdušasta i lagana tekstura koja izgledom podseća na mini oblake. Uz njih možete jesti bilo koji dodatak, bilo da je u pitanju voće, čokoladni preliv ili sladoled. Ovo je sjajna poslastica za vree letnje dane!

Sastojci: 2 jajeta, razdvojena na žumance i belanca, 1 kašika mleka, 4 kašike brašna,  ½ male kašike praška za pecivo, 1 mala kašika ekstrakta vanile, 1.5 – 3 kašike šećera (u zavisnosti od slatkoće koju želite da postignete), ulje za podmazivanje tiganja

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Kada razdvojite žumanca i belanca, u žumanca sipajte mleko. Promešajte pa dodajte ekstrakt vanile.Kroz gustu cediljku sipajte brašno i prašak za pecivo i mešajte dok ne dobijete gustu smesu nalik na pastu.

U drugoj činiji počnite da mešate belance, uz lagano dodavanje šećera. Mutite dok ne dobijete gustu smesu nalik na šlag. Dobijeni sneg, kašiku po kašiku, sipajte u smesu od žumanaca i mešajte dok se u potpunosti ne sjedine.

Podmažite tiganj sa malo ulja. Kašikom prenosite testo u tiganj, po tri na jednu gomilicu kako biste dobili zanimljiv oblik. Prekrijte tiganj (možete plehom ili poklopcem) i pecite 3 minuta.

Dodajte još po tri kašike smese na svaku palačinku i ponovo pokrijte tiganj na 3 minuta. Zatim dodajte malo vode, ponovo pokrijte i sačekajte oko 1 minut. Okrenite palačinke, dodajte još malo vode i pecite još 3 - 4 minuta. Vaše sufle – palačinke su gotove!

Dekorišite ih čokoladnim prelivom, voćem, medom...

#palačinke

'