separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

UŽIVAĆETE! Žikina šarenica i Zlatni pek donose vam recept za posnu tortu sa malinama i čokoladom


Jednostavno, brzo i ukusno!


Sastojci:

• 600 g posnog Zlatni pek keksa

• 1 kg malina

• 10 kašika šećera

• 3 pudinga od maline

• 2 dl vode

• 400 g posne čokolade

• 500 g posnog šlag krema u prahu

• 2 dl soka od narandže

Priprema:

U posudu staviti maline i šećer, staviti da se kuva dok se šećer ne istopi. Posebno umutiti 3 pudinga od maline sa 2 dl vode, dodati u maline i kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi i podeliti na 4 dela. Umutiti 500 g šlaga i podeliti na 4 dela.

Filovati. Na tacnu poređati 200 g Zlatni Pek keksa prethodno potapana u sok od narandže. Istopiti 100 g čokolade sa 2 kašike ulja i preliti preko keksa.

Ostaviti 5 minuta u frižideru da se čokolada stegne pa premazati sa 1 delom fila od malina pa red 1 dela šlaga. Opet red keksa, preliti 100 g istopljene čokolade sa 2 kašike ulja, 2 deo fila od malina, sloj šlaga, keks preliven sa 100 g istopljene čokolade, 3 deo fila od malina, sloj šlaga, keks preliven sa 100 g čokolade, 4 deo fila od malina i premazati preostalim šlagom.

Ukrasiti po želji. Prijatno!

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti