AKTUELNO

Znamo da pilule, vijagra i operacije mogu pomoći prilikom erektilne disfunkcije (impotencije), ali šta je sa hranom? Postoje li namirnice koje mogu pomoći?

Postoje neka mišljenje da određene namirnice pomažu prilikom erektalne disfunkcije:

Lubenica - Ovo slatko osvežavajuće voće sadrži jedinjenje koje može imati efekte kao lekovi protiv erektalne disfunkcije na krvnim sudovima. Lubenica može čak i popraviti seksualni nagon. Veći deo lubenice je voda, ali je ona napunjena likopenom, antioksidantom koji je dobar za vaše srce, prostatu i kožu.

Školjke -  Školjke mogu povećati nivo testosterona, a to može pomoći pri seksu. Morski plodovi imaju u sebi cin. Međutim, morate da znate odakle dolaze školjke i da su pravilno kuvane.

Kafa - Vaša jutarnja šolja kafe je više nego zadovoljavajuć izbor. Može vam pomoći u za ljubavni život. Muškarci koji su pili dve ili tri šoljice kafe dnevno mmanje su imali erektilnu disfunkciju od onih koji ne piju kafu. To je zato što kofein pomaže u povećanju proticanja krvi. Mnogi čajevi, gazirana i sportska pića takođe imaju kofein.

Tamna čokolada - Četvrtina ili pola čokolade dnevno ili na dva dana može pomoći vašem penisu – a ono što je dobro za vaše srce i krvne sudove može biti dobro i za druge delove tela. Čokolada je bogata flavonolima i biljnim mastima koji mogu povećati protok krvi i smanjiti krvni pritisak. Takođe, pomaže vašem telu da stvori više azotnog oksida, koji može pomoći u poboljšanju erekcije.

Orasi - Orasi imaju puno arginina, aminokiselina koje vaše telo koristi za proizvodnju azotnog oksida. Oni su takođe dobar izvor vitamina E, folne kiseline i vlakana. Međutim, ne dodajte više od nekoliko oraha u svakodnevnu ishranu. Jezgro oraha je bogato kalorijama.

Sok - Prirodno ceđeni sok od grožđa nije samo dobar za decu nego i za libido i erekciju. Takođe povećava količinu azotnog oksida u vašem telu.

Beli luk - Beli luk je dobar za zidove arterija i povoljno utiče na protok krvi. Jedini problem je jak zadah, što može biti neprijatno tokom seksualnog odnosa. Čenovi belog luka u vašoj ishrani mogu pomoći da vaše arterije budu zdrave dok starite.

Riba - Losos i druge masne ribe odlični su izvori omega-3 masnih kiselna, dobrih za srce i krvne sudove i mogu povećati nivo azotnog oksida u vašem telu. Smanjiće vam krvni pritisak i rizik od srčanog udara i krvnih ugrušaka. Preporuka je da se često jede riba kao obrok, a pored masnih riba, sardine, sveža bela tuna i skuša – drugi dobar izvor omega-3 masnih kiselina.

Zeleniš - Zeleno povrće je takođe bogato azot-oksidom, što je dobro za krvne sudovea. Pored mogućih koristi za vaš seksualni život, lisnati zeleniš sadrži i druge vitamine, minerale i omega-3 masne kiseline.

Paprika - Možete ubrzati svoj ljubavni život tako što ćete dodati nekoliko čili paprika u ishranu. Sastojci u paprici opuštaju arterije – a to pomaže krvotoku do srca i drugih organa, uključujući i penis. Ljuta paprika takođe može pomoći u smanjenju krvnog pritiska i holesterola i sprečava ugrušavanje krvi.

Maslinovo ulje - Maslinovo ulje može pomoći vašem telu da napravi više testosterona. Takođe je prepuno prave mononenasićene masti, koja može pomoći da se oslobodite lošeg holesterola. Odlučite se za ekstra devičnsko maslinovo ulje – to znači da su masline bile pritisnute bez hemikalija ili su visoke gustine, što čuva zdrave antioksidanate.

#Seks

'