AKTUELNO

Zapitajte se koje su vaše omiljene seksualne fantazije...

Postoje tri seksualne fantazije koje se smatraju seksualno devijantnim od strane psihologa, ali su u stvarnosti često prisutne, pa je gotovo svaki čovek imao sličnu fantaziju.

Nimalo retka je fantazija o sado-mazo seksu. Određeni delovi ovog seksualnog žanra su popularniji od drugih manje poznatih, poput vezivanja, lisica, itd... Možda upravo to objašnjava popularnost knjige "50 nijansi sive". Istovremeno, želja za mešanjem zadovoljstva i boli je takođe veoma popularna među muškarcima i ženama, pa tako neretko neko zatraži šamar u krevetu.

Seks na javnom mestu je još jedna fantazija koju ima većina muškaraca i žena, a smatra se seksualno devijantnom. Iako mnogi parovi nemaju nameru da uznemiravaju druge svojim seksualnim činom, ono što ih "vozi" jeste činjenica da rade nešto što je zabranjeno i opasno. Nažalost, neki parovi to rade napolju zato što nemaju gde drugde. Kod ljubavnika se ovaj strah udvostručava - em su u zabranjenoj vezi, em to rade u kolima ili negde na otvorenom.

Foto: Pexels.com

Još jedna parafilija koja je posebno popularna, posebno kod muškaraca je voajerisanje, odnosno gledanje nepoznate osobe u trenucima kada je oskudno odevena i obavlja neke svakodnevne radnje.

Međutim, ono što razlikuje osobu koja treba da potraži psihijatrijsku pomoć od one koja ne treba, jeste da li to često radi ili samo fantazira. Ovakve vrste fantazija se manje-više svima javljaju, ali ako neko istinski uživa u ovakvoj stvarnosti, psiholozi kažu da je seksualno devijantan.

#Ljubav

#Seks

'