AKTUELNO

Mnogi misle da je prva godina braka najlepše vreme koje možete da provedete sa partnerom, a zapravo je tu mnogo problema.

Mnogi proslave prvu godišnjicu braka u suzama i to zbog lošeg seksualnog života. Pored toga tu je još problema o kojima se aktivno rasprvalja i to odmah posle venčanja.

Kada izgovorite "da" izabraniku vašeg srca, verovatno mislite da ćete sada potpuno uživati u lagodnom životu bez svađa i prepirki.

Ali u stvarnosti to i ne ide baš tako glatko. Zajednički život donosi velike promene pa samim tim ni svađe u braku nisu retkost.

- Gotovo svaka osoba kada uplovljava u bračne vode misli da će biti najbolji supružnik na svetu, ali kada je prstenje na rukama, a svadbena torta pojedena, parovi se vraćaju u realnost i shvataju da brak nije tako jednostavan kao što smo mislili - rekla je bračni terapeut Beki Vetston.

Porodični terapeuti su otkrili koje su to stvari zbog kojih se bračni parovi najčešće svađaju u prvoj godini braka.

Seksualni život

Iako možda mislite da će vaš seksualni život u braku biti mnogo bolji nego pre, istina je sasvim drugačija.

Seksualni terapeut Kurt Smit je rekao da mnogi parovi u prvoj godini braka imaju lošiji seksualni život nego pre.

- Nakon venčanja nije neuobičajeno da seksualna strast umre i jedan ili oba partnera postanu nezadovoljni seksualnim životom - objasnio je Smit.

Manjak seksa u braku može stvoriti fizičku i emocionalnu distancu među partnerima, posebno ukoliko jedan partner ima veći libido.

Ukoliko ste primetili da se vaš seksualni život pogoršao u braku, nemojte se uznemiravati jer je to uobičajeno, ali svakako o ovom problemu razgovarajte sa svojim partnerom kako se situacija u braku ne bi pogoršala.

#Ljubav

#Seks

'