AKTUELNO

Festival posvećen mačkama slavi kreativnost, individualnost, dobru energiju i humani odnos prema životinjama.

Organizatori iz felinološkog društva "Le PETit" poručuju: "Dođite da veselo mrnjaučemo, glasno predemo, da se mazimo, ako treba i frkćemo, nešto da naučimo, ali prvenstveno da se slatko zabavimo".

Predstavnici "Le PETit" naglašavaju da mačke uče ljude individualnosti, poštovanju tuđeg integriteta i različitosti.

- Ko odraste sa mačkom kao drugarom u detinjstvu, kao Nikola Tesla na primer, razviće se u pozitivnu i humanu ličnost - smatraju organizatori manifestacije.

Tokom ovog "mačjeg festivala" predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, a glavni program je svetska izložba mačaka po World Cat Federation sistemu.

Pored domaćih, očekuju se i inostrani izlagači - iz Italije, Nemačke, Poljske, Grčke, sa Kipra, iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Rusije, Belorusije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije.

Na Mrnjau festu zainteresovani će moći da udome mace, a od veterinara, specijalista za ishranu i ponašanje, saznaće sve o njihovoj nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Predstaviće se i kreativci sa svojim maštovitim "šapotvorinama", čija je zajednička tema mačka, te će to biti prilika za posetioce da sebe ili drage ljude daruju unikatnim poklonom.

Za maštovite i radoznale posetioce svih uzrasta biće upriličene kreativne radionice u okviru kojih će moći da naprave svoju uspomenu sa Mrnjau festa, a za najmlađe planirana je radionica za izradu krpenih lutki.

U organizaciji festivala učestvuju i WCF (World Cat Federation), Dom omladine Beograda, Kreativistika, Animacija Veverak.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Autor: G.N.

'