AKTUELNO

Najnovija istraživanja pokazuju da Srbija spada u zemlje koje endemski imaju nedostatak odredjenih minerala među kojima su selen i cink najizraženiji.

Postoji velika verovatnoća da ova dva značajna minerala nedovoljno unosimo u organizam i da imamo njihov nedostatak koji se manifestuje brojnim simptomima: umor, pospanost, razdražljivost, opadanje kose, suva koža, nedostatak energije za redovne dnevne aktivnosti i obaveze, gubitak kondicije…

Selen i cink bitni su za jačanje imuniteta zbog izrazitog i dokazanog imunomodulatornog efekta koji dodatno karakteriše oksidativni efekat i oslobađanje od slobodnih radikala, što je od presudnog značaja za naš organizam. Kod pacijenata sa oslabljenim imunitetom bitno je unostiti selen i cink u kontinuitetu, minimum tri do šest meseci, a može se koristiti svakodnevno i dugotrajno bez pravljenja pauze.

Selen i cink pomažu kod pravilnog funkcionisanja štitaste zlezde. Istraživanja pokazjuju da osobe koje svakodnevno uzimaju selen i cink, manje oboljevaju od bolesti štitaste žlezde, dok oni koji su na terapiji kod smanjene funkcije štitaste zlezde, mogu doći do redukovanja terapije do pedeset procenata. Pored pacijenata koji imaju oboljenja štitaste žlezde kombinacija selena i cinka se preporučuje i preventivno za pravilan rad štitaste žlezde pogotovo kod trudnica i dojilja.

Značaj kombinacije ova dva minerala, selena i cinka, ogleda se i u njihovoj funkciji poboljšanja plodnosti i reprodukcije, kako muškaraca tako i žena. Kod muškaraca poboljšavaju spermatogenezu i pokretljivost spermatozoida, dok kod žena učestvuju u pravilnoj ovulaciji jajne ćelije, te se preporučuju kod oba partnera koji rade na plodnosti.

Redovnim unošenjem jedne kesice Selen+Zn Direkt ojačaćemo svoj organizam za predstojeće dane.

Kompanija Phamranova ponudila je Selen+Zn Dirket sa prepoznatljivo dobrim ukusom i dosledno visokim nemačkim kvalitetom proizvoda.

Selen+Zn Direkt karakteriše jednostavna i komforna primena jedne kesice koja se direktno otapa u ustima, bez potrebe za dodatnom tečnošću sa prijatnim i osvežavajućim ukusom.

Autor: Dr Mladen Jelenić

Foto: Mladen Jelenić

#cink

'