AKTUELNO

Čak polovina ispitanika ne može podneti partnerov dodir tokom noći...

Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da je okretanje leđa partneru u krevetu zapravo dobar znak.

Naime, prema novoj studiji o ponašanju tokom spavanja, Britanci su sve manje i manje romantični u krevetu - 46% ispitanika radije spavaju okrenuti leđima partneru kako bi se dobro naspavali. Ipak, to nije sve – čak četvrtina ispitanika rekla je kako ne mogu podneti da ih partner dodiruje dok spavaju.

Međutim, nije samo maženje postalo zaboravljena stvar - gotovo 90% od 2000 ispitanih parova priznalo je da ne šapuću "Volim te" pre gašenja svetala, a 8 od 10 parova čak se i ne poljube pre spavanja.

Iako zvuči apsolutno grozno, stručnjaci su objasnili da takvi rezultati pokazuju da se zapravo osećamo jako prijatno sa našim partnerima. Jednom kada početna strast nestane, a s time i položaj spavanja u kojem ste isprepleteni s partnerom, javlja se veća potreba za dobrim snom, pa spavanja leđa o leđa postaje omiljeni položaj u krevetu.

Uprkos pretpostavci da takav položaj ukazuje na zahlađenje u ljubavnom odnosu, on zapravo pokazuje veći nivo poverenja među partnerima. A to uopšte nije loše jer dobar san omogućuje veći nivo energije za seksi igrice s partnerom. A svi ćemo se složiti da ne postoji ništa bolje od toga!

#Ljubav

#Spavanje

'