AKTUELNO

Planeta Mars tranzitiraće znakom vodenog i kardinalnog Raka u periodu od 16. maja do 02. jula ove godine.

Astrolog kaže da je reč o veoma negativnom astrološkom ciklusu koji će najviše da smeta licima koja pripadaju kardinalnoj grupi horoskopa, a to su Ovan, Vaga, Rak i Jarac kako u znaku tako i u podznaku. Mars je vladar Ovna, a suvladar je Škorpije. Njegovo putovanje kroz prirodno četvrto polje i znak Raka obeležiće period nestabilnosti na globalnom planu, a problema će posebno biti na Balkanu zbog Marsove opozicije prema Saturnu i Plutonu u znaku Jarca.

Osim velike vlage u vazduhu koja će iritirati stanovništvo, bićemo suočeni sa obilnim padavinama, isparavanjima i nepovoljnim biometeorološkim parametrima. Aspektovane su poplave i to ne samo na Balkanu već i u Aziji kao i u Severnoj Americi. Za tranzitnog Marsa u Raku kažemo da je on tu u padu, a to znači da to nije povoljan znak za tranzit istoimene planete. Putovanje Marsa kroz znak kojim vlada Mesec ukazuje na pojavu agresije u porodicama, nasilja među ukućanima, sukoba između roditelja i dece, a biće i štete na kućama i imanjima.

Foto: Pixabay.com

Astrolog upozorava da budete maksimalno pažljivi sve do početka jula meseca jer su naglašena utapanja na rekama, jezerima, morima ali i na bazenima. Klonite se velike dubine i čuvaje decu, a posebno treba da se pripaze svi oni koji u natalnom horoskopu imaju Mars u znaku Raka. Ovo je period u kom će biti prozvani svi oni tipovi ljudi koji duže vreme potiskuju bes, nezadovoljstvo i agresiju. Nažalost, pred nama su dani kada će pojedina lica prazniti svoju negativnost kroz nasilje u porodici i to posebno prema majkama, suprugama, ćerkama, sestrama.

Nisu isključene porodične tragedije i to pogotovo u domaćinstvima koja imaju psihički nestabilnog člana koji nije adekvatno tretiran farmakoterapijom. Na oprezu treba da budu sve žene koje žive u zajednici sa problematičnim partnerom. Izbegavajte svađe sa jačom polovinom, a ukoliko budete napadnute – odmah nasilje prijavite policiji pozivom na broj 122. Izuzetno loši aspekti biće na snazi od sredine juna pa do kraja šestog meseca kada će Mars biti u opoziciji najpre sa Saturnom, a potom i sa Plutonom u Jarcu.

Foto: Pixabay.com

Tada izbegavajte odlazak na letovanje i godišnje odmore. Budite oprezni i na svojim porodičnim imanjima jer su naglašene povrede preko poljoprivrednih mašina ili kosilica za uređenje dvorišta. Klonite se bunara i septičkih jama i decu držite što dalje od svega navedenog. Mogući su i požari tokom ovog astrološkog tranzita. Savetujem vam da angažujete stručnjaka koji treba da proveri vaše strujne instalacije a pogotovo bojlere koji su stari, dotrajali ili ako su poluispravni što pre ih zamenite.

Od sredine juna čuvajte se ujeda zmija i ostalih gmizavaca i to posebno na zapuštenim imanjima koja su zarasla u korov a oprez je neophodan i u blizini reka. Povrede na radu su moguće na građevini kao i u rudnicima. Izbegavajte rafting – splavarenje tokom juna meseca. Zbog obračuna iz vatrenog oružja pojedina lica koja su povezana sa podzemljem biće u opasnosti jer su naglašena ranjavanja posebno u predelu abdomena.

Foto: Promo.

Posmatrajući kosmička kretanja, astrolog primećuje da se primiče talas obilnijih padavina što se i te kako poklapa i sa meteorološkim najavama da će biti mnogo kišnih i mračnih dana koji mogu proizvesti poplave. Crna hronika moguća je u sledećim zemljama: Srbija, Bugarska, BiH, Severna Makedonija, Grčka, Albanija, Amerika, Holandija, Kanada, Kina, Japan, Indonezija, Iran, Venecuela, Izrale, Palestina, Sirija, Jemen...

Autor Velimir Remić, astrolog, kojeg možete zapratiti na zvaničnoj FB stranici: https://www.facebook.com/WebAstrologVelimirRemic/

#Astrologija

#Velimir Remić

'