AKTUELNO

Ne izgleda poput čokolade, a nema ni ukus kao ona. Ružičaste je boje, a dok je grickate čini vam se da jedete miks svežeg šumskog voća. Ipak, ona jeste čokolada i zove se "rubi".

Nastaje od rubi (što znači rubin) zrna kakaoa, koja rastu samo u Ekvadoru, Brazilu i Obali Slonovače, a prvi put su pronađena pre petnaestak godina, i to u divljini. Potom su stručnjaci belgijsko-francuske firme za proizvodnju čokolade čak 13 godina pokušavali da od ovih neobičnih zrna naprave novu vrstu čokolade, sa željom da njome privuku mlađe kupce, koji bi stalno da isprobavaju nešto novo. Iz tog razloga "rubi" ima i nadimak, "milenijumska čokolada", jer takozvanoj milenijumskoj generaciji pripadaju svi oni rođeni posle 1981, odnosno oni koji su punoletstvo dočekali na prelasku u 21. vek ili nakon toga.

Elem, pomenuti stručnjaci su 2017. uspeli da naprave novu vrstu čokolade i tada je ova ružičasta poslastica, koja ne sadrži dodatne ukuse i boje, predstavljena na sajmu u Šangaju. Poslastičari su je jedva dočekali, a opčinila je i sladokusce iz Japana i Južne Koreje. Možda će i vas...

#čokolada

'