AKTUELNO

Poslastica za sve prilike kojoj nećete moći da odolite!

Sastojci: 5 jaja 120 g šećera kašika vanilin-šećera so 50 g brašna 50 g mlevenih badema 2 kašike gustina 30 g kakaoa 800 g crne čokolade 400 g pavlake za kuvanje 100 g putera 4 cl ruma

Priprema: 1. Žumanca penasto umutite sa 60 g šećera i vanilin-šećerom. Belanca ulupajte s malo soli, pa dodajte 60 g šećera i umutite u žumanca.

U jaja dodajte brašno, bademe, gustin i kakao. Testo pecite u kalupu prečnika 24 cm, podmazanom i posutom brašnom, na 180 stepeni oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi.

2. Izlomite čokoladu, pa zagrejte pavlaku i prelijte je preko čokolade tako da se istopi. Puter iseckajte na listiće i umešajte penasto u krem, pa ostavite da se ohladi.

3. Pečen biskvit dva puta horizontalno presecite, pa svaku koru poprskajte rumom i dve kore nafilujte sa po četvrtinom krema.

Prebacite na tacnu i poslednju koru premažite ostatkom krema. Stavite u frižider da se hladi oko dva sata. Po želji, garnirajte čokoladom.

#Torta

#čokolada

'