AKTUELNO

Sam izgled lica može da otkrije da li su muškarci i žene neverni svojim partnerima, pokazalo je najnovije istraživanje.

Naime, prema tom istraživanju muškarci sa "muževnijim" licem pre će biti neverni često i sami priznaju da su varali i "otimali" žene drugih muškaraca, piše Gardijan.

Međutim, istraživači su naveli da ponekad izraz lica može da bude varljiv, te da se ne treba uvek oslanjati isključivo na prvi utisak koji govori da će određeni muškarac biti neveran.

Oni su dodali i da podozrivost prema muškarcima sa muževnijim crtama lica, jakom vilicom i tankim usnama, predstavlja jednu vrstu evolutivne prednosti, te da to omogućava ženama da uoče odgovarajućeg partnera, ali i drugim muškarcima da prepoznaju potencijalne rivale koji bi mogli da zavedu njihove partnerke.

Prethodna istraživanja pokazala su da žene mogu da prepoznaju neverne muškarce čak i na slikama, a da je upravo muževnost lica ključni faktor u proceni. Interesantno je da obrnuto ne važi, odnosno da muškarci nisu bili u stanju da prepoznaju neverne žene.

Navode i da je to zbog toga što su žene manje sklone prevarama, odnosno da manje varaju svoje partnere, ali i razlog tome što ne mogu da ih prepoznaju je i taj što se žene šminkajui na taj način "maskiraju povezanost između crta lica i ponašanja".

#Prevara

'