separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Evo šta sve treba da znate pre nego što ofarbate kosu u duginu boju (FOTO)


Pastelne boje i jarke boje već neko vreme su u trendu.


Ove godine u trendu je dugina boja kose. Ipak, neke stvari bi trebalo da znate pre nego što se odlučite da svoju kosu utopite u ovakve nijanse.

Duginu boju kose prve su nosile zvezde poput Kardi Bi koja se na Instagramu pohvalila kosom u duginim bojama i Lajdi Gage koja je se na crvenom tepihu Zlatnog globusa prošetala ledeno plavu kosu.

Ove boje zaista izgledaju predivno, ali prva stvar koju morate da znate jeste da se veoma teško održavaju, a nije ih tako lako ni dobiti.

Kako bismo vam pomogli da odlučite da li želite zaista pastelne ili dugine boje donosimo vam stvari koje treba da znate pre nego se ofarbate.

Ove boje najbolje će se primiti kod osoba koje nikada pre nisu farbale kosu. U mnogim slučajevima pre nego postignete na primer pastelno roze nijansu moraćete da izblajhate svoju kosu. Pogotovo kod žena koje imaju tamniju kosu jer je nju mnogo teže izbeliti.

Stilisti kažu da svi tipovi kose mogu da se ofarbaju u pastelne nijanse, međutim osobe koje imaju jako kovrdžavu kosu trebalo bi da razmisle pre nego se upuste u ovu avanturu jer izbeljivanje može da dovede do suve kose.

Farbanje u pastelnu boju nekada može da potraje i ceo dan, ali ako želite ovu boju morate da se naoružate strpljenjem. Proces je veoma dug, posebno ako imate tamniju kosu.

Najduži proces je izbeljivanje kose, koji bi mogao da traje od dva do šest sati, zavisno od gustine kose, dužine i boje, a ako želite kosu u duginim bojama ili više nijansi onda će frizerki trebati dodatnih sat vremena da nanese boju i 30 minuta da ona odstoji pre nego što se ispere.

Takođe, treba da znate da vam jedno farbanje neće biti dovoljno, pogotovo ako imate tamniju kosu ili kosu koja je prethodno bila obojena. Stoga ćete ovaj postupak morati da ponovite nekoliko puta do željene nijanse.

Ove boje brzo blede. To posebno važi za pastelne tonove koje počinju da blede odmah nakon prvog pranja. Za većinu ljudi pastelne boje traju oko šest do osam nedelja zavisi koliko često perete kosu.

Dobijanje pastelnih ili duginih boja kose može da bude veoma skup proces. Sigurno ćete da potrošite i više hiljada dinara kako biste dobili nijansu koju želite, ali i to zavisi od dužine i gustine kose.

Osim toga kosu morate mnogo više da negujete i da izbegavate upotrebu aparata za ispravljanje ili kovrdžanje kose. Frizeri preporučuju da kosu perete prohladnom vodom kako bi se boja što duže održala na kosi.

S druge strane vraćanje prirodne boje biće izuzetno dug proces, ali je mnogo brži od izbeljivanja kose. Svakako ovo ne bi trebalo da radite sami, već kod profesionalca samo tako ćete dobiti željenu boju kose, a nećete je previše ni oštetiti.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti