AKTUELNO

Odlučiti se za izbacivanje šećera je veoma teško, i taj korak se često odlaže što dovodi do zdravstvenih, a i estetskih problema.

Ono što je važno znati je da nije dobro u potpunosti prekinuti unos šećere u organizam, jednostavno ih treba zameniti zdravim i korisnim. Često ni ne znamo gde se sve šećeri nalaze, te ih povezujemo samo sa čokoladom i slatkišima. Šećer se nalazi u raznim namirnicama, samo je potreban neko ko će Vam dati ideje čime da svoju "slatku naviku" učinite zdravom.

Umesto prerađenih šećera kojih ima u gotovo svim čokoladicama, slatkišima i gaziranim sokovima, treba jesti namirnice koje su podjednako slatke i sočne ali koje su zdravije za organizam. Šećeri se nalaze svuda, neki su zdravi, a neki ne, važno je samo posegnuti za pravom namirnicom onda kada za tim naiđe potreba.

Voće i povrće je naravno najbolja zamena, a u ovo doba godine imamo pristup raznolikom ukusnom voću koje možete konzumirati na razne načine.

URME: urme su, pored toga što su veoma ukusne, veoma i zdrave. 100 grama urmi sadrži oko 60 grama šećera, koji se u potpunosti koristi i nema straha od dobijanja novih kilograma. Zbog velike količine šećera koji sadrže, urme su i odličan zaslađivač za razne smutije i šejkove, a odlične su i za ovsene kaše.

MALINE: kao i urme, maline su odličan dodatak mnogim jelima koji kreirate svojom kreativnošću. Sadrže veoma malo kalorija, ali sadrži sasvim dovoljno šećera koji će ugasiti želju za nezdravim grickalicama.

KOKOS: kokos možete konzumirati u raznim oblicima, i sveže i kao šećer i kao brašno i nikada nećete pogrešiti! Još jedna namirnica sa koju možete kombinovati sa drugim i koja će skrenuti misli sa loših navika.

JABUKE: jedna jabuka sadrži oko 15grama šećera, a ukoliko deluje da je monotono jesti same jabuke, uvek se mogu pomešati sa šlagom bez šećera

JAGODE: kad smo kod šlaga, važno je spomenuti i jagode koje imaju oko 5grama šećera koliko ima i ŠARGAREPA, a u toplim danima su veoma osvežavajući, poput TREŠANJA koje imaju 8 grama zdravog šećera

#Lepota

'