AKTUELNO

Avio-kompanija Tomas Kuk erlajns (Thomas Cook Airlines) zatražila je izvinjenje od dvadesetjednogodišnje Emili O’Konor koju je kabinsko osoblje zamolilo da napusti avion zbog odeće koju je nosila.

Emili je putovala iz Birmingema u UK na Tenerife 2. marta, kada joj je, kako navodi, kabinsko osoblje osoblje reklo da je obučena „problematično“. Nosila je duboke pantalone i top-bluzu.

“Rekli su mi da će me udaljiti sa leta ako se ne pokrijem, jer je moja pojava provokativna i neprikladna“, napisala je na Tviteru. – “Oko mene su bila četiri člana kabinskog osoblja koji su mi uzeli prtljag i krenuli da me izvode iz aviona.“

Emili se okrenula i upitala putnike da li imaju problem s njenim oblačenjem i kako se osećaju. Onda joj je osoblje ponovo reklo da mora da obuče neki sako, ako želi da se ukrca na let, što je i uradila.

Avio-kompanija je kasnije zatražila izvinjenje od Emili.

“Činjenica je da je ovo moglo biti izvedeno na lepši način. Kao i sve ostale avio-kompanije, imamo kodekse oblačenja. Tiču se muškaraca i žena svih uzrasta bez izuzetaka. Naša posada ima najteži zadatak, a to je da sprovede našu politiku na delu, a neki to ne znaju baš najbolje“, rekli su iz avio-kompanije.

#Avion

'