AKTUELNO

Poigrajte se sa modom, naučite kombinovati trendi komade i izgledajte kao da ste upravo stigli s pariških ulica.

Želite li u svakom trenutku izgledati šik bez puno truda, vreme je da naučite kojih se osam modnih pravila morate pridržavati

Francuskinje ne važe bez razloga za najbolje odevene žene sveta. Ove modne herione itekako znaju kako uspešno spojiti modne trendove i pritom uvek zračiti elegancijom i seksepilom. No kako im to polazi od ruke? Bacite li pogled na blogove uspešnih francuskih trendseterica, primetićete da sve one imaju svoj, ali i vrlo sličan modni stil koji spaja određena modna pravila.

Želite li u svakom trenutku i bez puno truda ostavljate utisak doterane žene čiji stajlinzi odišu seksepilom i chic komadima, sve što treba da učinite je da pratite ovih osam saveta koji će vam pomoći da izgledate poput prave Francuskinje:

1. Nikuda ne idite bez 'maminih farmerki'

Vintage farmerke visokog struka naprosto morate imati u svom ormaru. Takozvane 'mamine farmerke' večan su komad koji će vam potrajati nekoliko sezona, a važno je da odaberete model u kojem se dobro osećate i podjednako dobro izgledate. Ovaj model farmerki naglasiće struk, a da biste izgledali poput prave Francuskinje, kombinujte farmerke s običnom belom bluzom i sakoom kao i nezaobilaznim chic sandalama i torbom.

2. Gole noge vaš su glavni adut

Nisu svi obdareni seksi nogama, no to vas ne treba sprečiti da nosite suknje i haljine. Ono što morate znati o Francuskinjama je to da one baš nikad ne nose čarape. Gole noge najseksepilniji su deo ženskog tela koji ne treba skrivati, već, naprotiv, baciti u prvi plan. Kombinujte teksas minić uz pleteni džemper ili dugački sako i šok gležnjače ili špic baletanke i, voila!, spremni ste za pariske ulice.

Foto: Unsplash

3. Nosite cipele u kojima se možete šetati

Kitten i block pete doživele su svoj veliki modni povratak i čini se da će se još dugo zadržati na modnoj sceni. Francuskinje ih obožavaju, a ukoliko mrzite da se šetate u visokim i neudobnim potpeticama, ove pete su savršen izbor za vas. Izdužuju nogu baš koliko treba, čine uslugu vašim leđima, a udobne su čak i ako u njima morate da prešetate ceo grad.

4. Suptilno naglasite struk

Francuskinje znaju da je za ženu važno da istakne struk, čak i kada su u pitanju predimenzionirani ili lepršavi odevni komadi. Na taj način dolazi do izražaja ženska figura, a stajling dobija dozu elegancije. Struk možete naglasiti kaišem ili upečatljivom maramom, a ove sezone butici su prepuni retro haljina i bluza koje se vežu na struku i daju vam upravo ono što tražite - ženstvenu siluetu.

5. Obucite se seksi

Kada kažemo seksi, ne mislimo na neukusne odevne kombinacije. Tanka je granica između seksi i vulgarnog, a Francuskinje tačno znaju kako da "pogodite u centar". Mrežasti topići ove su sezone pravi hit i odlično se uklapaju u ovu francusku modnu priču, baš kao i crop topići ili svileno donje rublje koje slavne teksas farmerke najradije nose ispod dužeg sakoa ravnog kroja i pantalona visokog struka. Efekat je seksi i istovremeno moderan outfit koji ćete poželeti da nosite opet i opet i opet.

Foto: Pixabay.com

6. Investirajte u kvalitetan kaput

Kvalitetan baloner i kaput odlična su investicija zbog koje nećete žaliti. Iako mnoge žene radije biraju one u sigurnoj neutralnoj nijansi, ove se zime odvažite na hrabrije nijanse i uzorke. U trendu su jarke boje, pliš i karirani uzorak, koji imaju mogućnost da na potpunonov nivo podignu i najdosadniju modnu kombinaciju.

7. Ne preterujte s modnim dodacima

Vodite se sledećom mantrom: jednostavnost - genijalnost! Jednostavne forme odeće potrebon je da prate i jednostavni dodaci. Odaberite jedan ili dva modna dodatka istovremeno, poput marame i naušnica, a nikako više od toga.

8. Nosite letnje komade kad god poželite

Crop top, sandale, espadrile, gola ramena i noge - sve je to dozvoljeno i zimi. Francuskinje ne mare previše za modna pravila niti dozvoljavaju da ih ona sputavaju, a ne biste trebali ni vi. Poigrajte se letnjim i zimskim komadima. Baš kao što leti mnoge žene vole nositi čizme, isto je moguće i s letnjom obućom ili odećom. Razbijte predrasude o zimskoj i letnoj odeći i ove zime uskočite u šik krznene natikače ili sandale.

#Francuska

#moda

'