AKTUELNO

Za sve vaše proslave!

Sastojci:

450 ml ohlađene slatke pavlake

340 g maskarpone sira

70 g šećera

40 ml likera od kafe

2 supene kašike kakaa

1 kašičica instant kafe

1 kašičica vanilinog ekstrakta

suvi čokoladni keks-biskvit po želji

100 g čokolade za kuvanje

mleko i malo kafe za natapanje keksa

Priprema:

U jednu posudu stavite slatku pavlaku, maskarpone sir, liker od kafe, šećer, kakao prah, ekstrakt vanile i instant kafu. Promešajte, pa umutite mikserom. Fil treba da bude kompaktan.

Uzmite pleh željenog oblika i veličine, pa ređajte jedan red čokoladnog keksa i red fila. Keks prvo umačete u mlako mleko u koje ste dodali malo kafe – jačina po želji. Pazite da keks previše ne omekša. Na kraju umesto šlaga stavljate poslednji sloj fila. Ukrasite tortu naribanom čokoladom.

#Recept

#Torta

'