AKTUELNO

Kćerka Krista Davisa Rilei Arcadia rođena je sa anencefalijom - ozbiljnim defektom pri rođenju, što je značilo da je rođena bez delova mozga. Nesebična mama rodila je svoju umiruću bebu tako da je mogla spasiti druge bebe tako što je donirala njene organe.

Krista Davis (23) i Derek Lovet (26), donijeli su srceparajuću odluku da doniraju kako bi dali nadu drugim roditeljima koji čekaju organe za spašavanje svojih beba.

Brave Krista iz Clevelanda, Tennessee, bila je trudna 18 sedmica kada su joj rekli da joj je kćerka, Rilei Arcadia, imala anencefaliju - ozbiljan defekt, što je značilo da je rođena bez delova mozga. Doktori su rekli paru da odmah mogu da podstaknu porođaj, da se u suprotnom može dogoditi da umre u materici, kao i da ukoliko se u najboljem slučaju i rodi, da će živeti nekoliko trenutaka, ili najviše nekoliko dana. Znajući da je njihovo vreme ograničeno, oni su uživali u svakom trenutku trudnoće uživaju u svakom udarcu.

Na Badnje veče, Rilei je rođen težak 2.721 kilograma i čudesno preživeo nedelju dana pre nego što je umro na Novu godinu u rukama svojih roditelja. Njen kratki život pomogao je da se spasu još dve bebe nakon što su joj srčani zalisci bili donirani, dok su joj pluća otišla u istraživačku bazu u očajničkim potrebama organa.

- Znao sam da moram da budem srećan tokom čitave trudnoće, imali smo tako ograničeno vreme zajedno. Bilo je neverovatno osećaj njenog udarca, nisam znao da li će se uopšte kretati, ali smo se upoznavali dok se mnogo kretala - rekao je otac bebe.

- Kako smo se sve više približavali porođaju, mogla sam da gledam kako joj se male noge kreću po stomaku - rekla je hrabra majka.

#Beba

#Donacija

#Majka

#organi

'