separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

I VAGINA MOŽE BITI DEPRESIVNA: Evo zašto je tužna?


Ako ne želite seks i ne osećate uzbuđenje verovatno su to znaci "depresije".


Zimi se vaša aktivnost smanjuje, a čupave čarape koje odgovaraju pidžami postaju nezamenjiv atribut odeće. Može proći nekoliko dana, nedelja, a ponekad i mesec dana, pre nego što primetite da nešto nedostaje. Na primer, seks.  

Zima je mirna i puna jednoličnih noći u kojima nema ni traga seksu. Štaviše, želja za intimnošću izgleda da je pala u preuranjenu zimsku hibernaciju. Ako neuspešno pokušavate da se setite kada ste poslednji put doživeli orgazam, čestitke, depresivni ste. Tačnije, vaša vagina.  

Ne žurite sa Google-om. Termin “depresivna vagina” se često koristi kao sinonim za ozbiljniju bolest koja je direktno povezano sa bolnim senzacijama tokom odnosa, pečenja i preosetljivosti. Ovu bolest otkriva isključivo ginekolog i po pravilu, njeni simptomi čine seksualnu intimnost ne samo nepoželjnom, već i fizički nemogućom.  

Ali postoji još jedno, sezonsko značenje termina “depresivna vagina”. Na primer, jesenji pad libida - kada ništa ne boli, ali uopšte ne želite seks. Pre svega, svi su ovo iskusili i sve je u redu sa vama. Drugo, veoma je jednostavno vratiti se na pijedestal seksualne aktivnosti: vredi se pridržavati pet pravila - i nećete primetiti kako seks ne samo da donosi zadovoljstvo, već postaje još bolji.  

Prvo pravilo: više vazduha  

Smanjena temperatura, zatvoreni prozori, velika gužva i loše vreme, koje ne pogoduje šetnji pravo je gladovanje za telo. Često se javlja glavobolja, umor i pospanost. Najlakši način da se rešite neugodnih posledica je sveži vazduh.  

Drugo pravilo: zdrava hrana  

Ostrige, čokolada, bilje, orasi - verovatno ste čuli za prehrambene proizvode koji povećavaju seksualnu želju. Ali postoje i oni koji smanjuju libido. To su sirevi, kravlje mleko, šećer, pržena hrana. U velikim količinama utiču na hormone i ometaju proizvodnju progesterona, estrogena i testosterona, koji su odgovorni za vaše uzbuđenje. Pažljivo birajte konzerviranu hranu i ne jedite slanu hranu - to može uticati na kardiovaskularni sistem i pritisak. Dodajte u svoju ishranu bundeve, mandarine, paradajz i ljutu papriku. Poboljšava cirkulaciju krvi i podstiče libido.    

Treće pravilo: zdravo spavanje  

Prosečno, odrasloj osobi je potrebno 7-8 sati sna da obnovi telo. Ako često ne spavate, dolazi do razdražljivosti i umora. Dodajte tome nedostatak vitamina D i značajno smanjenje dnevnog svetla - naći ćete plodno tlo za razvoj depresije. Lako je izbeći: sledite jasnu dnevnu rutinu - i za nedelju dana ćete se naviknuti da zaspite i budite se u isto vreme. Snaga će biti obnovljena, a jutarnjih pola sata, koji je potrošeni na gašenje alarma, može biti potrošeno na uzbudljivije aktivnosti sa nekim.  

Četvrto pravilo: vreme za sebe  

Znamo da ste veoma zauzeti. Jednostavno nemate dovoljno vremena za sebe. Vaša sposobnost da se opustite je korisna veština u paru sa sportom, zdravom ishranom i spavanjem. Neka to bude veče nasamo sa knjigom u mirnom selu sa bakom, izlazak sa prijateljima u baru, jutarnje plivanje u bazenu - nije važno. Odložite sastanke na par sati, oslobodite se svakodnevne gužve i uživajte u odmoru. Život će odmah postati mnogo svetliji, i u stvarima koje nisu toliko udaljene od spavaće sobe.    

Peto pravilo: isključite pametni telefon  

Teško je zamisliti svoj život bez Instagrama ili Facebook vesti. Ranije su seksolozi snažno savetovali da ne stavljate TV u spavaću sobu, ali danas je teže - zanimljiv sadržaj doslovno uvek je pri ruci. Zamislite, vaš mozak pronalazi hiljade rešenja u jednom danu i analizira sve oko sebe: od boje kose prolaznika do kursa dolara. Neka se malo odmori od protoka informacija i isključite sve sprave najmanje par sati pre spavanja. Verujte, ništa strašno se neće desiti, ali vaša pažnja će se drastično prebaciti na druge potrebe koje su odložene.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti