AKTUELNO

Ako želite da započnete nov život u inostranstvu, Nemačka je najbolje mesto za nastavak karijere, navodi se u novom istraživanju.

Međunarodna banka HSBC objavila je listu najboljih zemalja u svetu za rad u inostranstvu, a Nemačka je na vrhu liste za "ambiciozne globalne putnike koji žele da nastave karijeru u nekoj drugoj zemlji".

Na osnovu ankete koja je obuhvatila više od 22.000 međunarodnih radnika, ambicija u karijeri je glavni razlog zbog kog se ljudi sele u inostranstvo. Nemačka je tako prvi put pobedila svoje komšije Šveđane.

Ne samo što 65 odsto ispitanika ocenuje da je u pitanju najproduktivnija zemlja za rad, već 70 odsto njih smatra da im je ravnoteža između poslovnog i privatnog života daleko bolja u Nemačkoj. Pošto neke kompanije čak zabranjuju svojim zaposlenim da čitaju mejlove preko vikenda, Nemačka postaje druga najbolja radna kultura na svetu koja se nalazi tik iza Švedske.

Takođe, 73 odsto ispitanika smatra da im je posao u Nemačkoj sigurniji, a 77 odsto da su njihove šanse za zaradu bolje nego kod kuće.

Na trećem mestu našla se Velika Britanija, koja je postigla napredak u ravnoteži između poslovnog i privatnog života i perspektivama zarade.

#Nemačka

#Posao

'