separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

SAVETI ZA DOMAĆICE - Trikovi UZ koje će vam sve biti mnogo LAKŠE!


Svaka domaćica sanja da joj kuća bude čista, bar nekoliko sati nakon čišćenja.


To nekima i polazi za rukom, ali ipak kupatilo je vrlo često krizna zona, ono se nekako najbrže isprlja. Zato vam sada dajemo nekoliko trikova uz koje će vaše kupatilo duže biti čisto i nećete imati potrebu da ga često čistite.

Inventarisanje!

Pre čišćenja, pogledajte šta sve u kupatilu zauzima prostor, a odavno već to ne koristite. To mogu biti prazne bočice, kozmetika kojoj je istekao rok, lekovi, razne posudice... Sve što vam nije potrebno bacite ili odložite u kutije. Onu kozmetiku i predmete koje ne koristite često odložite u posebnu kutiju koja će vam biti na dostupnom mestu u kupatilu. Na ovaj način vi rasterećujete prostor i olakšavate sebi čišćenje.

Detaljno čišćenje!

Kako bi kupatilo duže bilo čisto potrebno je da ga detaljno očististite bar jednom nedeljno, a ukoliko vam nije pretrpano sitnicama i ako je dobro organizovan prostor to će ići brzo.

Sapun pravi haos!

Ako vam sapun večito ostaje raskvašen na držaču, on se polako topi i nestaje, a vi ne iskoristiti ni četvrtinu. Rešenje je potpuno jednostavno - sapun odlažite na sunđer umesto na držač.

Autor: Pixabay.com

Prostirka se gužva!

Ako se vaša prostirka za kupatilo stalno pomera i kliza, jednostavno, na naličje zalepite komad medicinskog flastera, i jedan komad zalepite na pod. Neka se ne podudaraju.

Za svežinu peškira!

Ukoliko čiste peškire čuvate u kupatilu, nesumnjivo će brzo početi da se osećaju na buđ, zbog vodene pare koja je u kupatilu česta. Da rešite ovaj problem, jednostavno poprskajte čiste peškire mešavinom vode i omiljenog eteričnog ulja.

Napravite red pravilnim odlaganjem!

Gomilu sitnica u kupatilu više nemojte da držite u posudi u kojoj ne možete da ih pronađete po 10 minuta - iskoristite plastičnu posudu za escajg!

Etarsko ulje za svežinu!

Za lep i svež miris u kupatilu ne treba vam hemija niti raspršivač. Sve što treba da uradite jeste da na bočnu stranu rolne toalet papira sipate nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti