AKTUELNO

Kada se odluče da posete estetskog hirurga, mnoge žene žele brzu, radikalnu i vidljivu promenu, i obavezno da izgledaju bar 10 godina mlađe.

Šta poručuju stručnjaci za estetsku medicinu posle skupa o budućnosti ove grane: Sa najjednostavnijim tretmanima za podmlađivanje treba početi već u dvadesetim godinama i birati kreme koje podstiču sintezu kolagena

Kada se odluče da posete estetskog hirurga, mnoge žene žele brzu, radikalnu i vidljivu promenu, i obavezno da izgledaju bar 10 godina mlađe. Stručnjaci, međutim, upozoravaju da radikalne promene nisu najbolje rešenje, a nova istraživanja pokazuju da se najbolji rezultati u podmlađivanju postižu kada se primenjuje kombinacija više različitih metoda.

Prema rečima dr Tatjane Pavičić, vodećeg evropskog stručnjaka za estetsku medicinu, trend je da se postigne što prirodniji mladalački izgled. Dr Pavičić je nedavno bila gost u Beogradu na stručnom skupu o budućnosti estetske medicine.

- Nije nam cilj da neko sa 70 godina izgleda kao da ima 30, već da izgleda najbolje što može za svoje godine - naglašava dr Pavičić, koja trenutno živi i radi u Minhenu. - Da bi to postigli trebalo bi da se podmlađuje ne samo koža lica, vrata i dekoltea već i celog tela.

Naša sagovornica kaže da bi sa najjednostavnijim tretmanima za podmlađivanje trebalo početi već u dvadesetim godinama, jer ako je koža zapuštena ne može se očekivati čudo bez obzira na tehnološku savršenost brojnih skupih aparata koji omogućavaju mladalački izgled.

- Koža bi maksimalno trebalo da se štiti od sunca i nezdravih stilova života - kaže dr Pavičić. - Uz ove osnovne mere, važne su kreme koje sprečavaju da ona gubi elastičnost.

Doktorka Pavičić savetuje da su najbolje kreme koje sadrže antioksidanse poput vitamina C, resveratrola, retinola jer podstiču sintezu kolagena.

#Lepota

'