AKTUELNO

Zeleni čaj nije jedino rešenje.

Ukoliko se borite sa viškom kilograma i na dijeti ste veoma je važno da pored onoga što jedete, birate i šta ćete piti. Napitci koje ćete konzumirati u toku dijete čine je potpunijom i zato vam dajemo predloge, da pored vode pijete i sledeće čajeve.

Oolong čaj

Ovaj čaj se dobija sušenjem listova čaja na vrućem suncu. On je poput zelenog čaja bogat flavonoidima. Stoga su i rezultati pijenja oolong čaja slični onima koje ima ispijanje zelenog čaja, a možda i malo bolji.

Čaj od valerijane

Nesanica i drugi problemi spavanja negativno utiču na glad i grelin, hormon koji reguliše apetit. Zdrav san, s druge strane, podstiče proizvodnju hormona koji sagorevaju masnoće. Ako gubite san, pomoći vam može valerijana. Ova je biljka vrlo cenjena zbog svog blagog sedativnog učinka.

Foto: Unsplash

Rooibos čaj

Ono što čini rooibos čaj posebno dobrim za masne naslage oko trbuha je jedinstveni i moćni flavonoid aspalatin. Osim toga, rooibos je prirodno sladak, tako da u čaj ne morate dodavati šećer, ni druge zaslađivače.

Mate čaj

Mate čaj je poput zelenog čaja na steroidima. Ovaj je napitak poznat po svojim termogenim učincima. To znači da povećava temperaturu vašeg tela, te tako aktivira mehanizme za sagorevanje kalorija. Takođe, povećava osetljivost na insulin, te tako podstiče dodatni gubitak kilograma. Nekoliko šoljica čaja na dan, stvarno može doprineti vašem mršavljenju. No nemojte očekivati čuda u šoljici čaja. Pravi gubitak težine zahteva promenu načina života, zdravu ishranu i fizičku aktivnost.

#mršavljenje

#Čaj

'