AKTUELNO

U jeku pripreme za odmor - od izbora destinacije do pakovanja kofera, mnogi potpuno zaborave da za boravak na suncu pripreme i svoje telo - posebno onaj deo koji je najizloženiji njegovom uticaju, a to je koža.

Kako objašnjava Gordana Krivokuća iz Kozmetičkog studija Jefimija, postoji način da delujemo preventivno i smanjimo negativne efekte sunčevog zračenja i boravak na plaži pretvorimo u uživanje, bez razmišljanja o posledicama.

- To ćemo postići posebnim tretmanom kojim se prvo uklanjaju odumrle ćelije sa površine kože, a zatim se koža duboko i intenzivno hidrira - navodi Krivokuća.

Foto: Promo

Tretman intezivne hidratacije je neophodan svim tipovima kože. Ukoliko imate normalnu kožu, bez nedostatka vlage, dodatnu hidrataciju u kozmetičkom salonu možete uraditi na prelazu godišnjih doba.

Posebno je važno da se ovakav tretman uradi pred leto, kada koža gubi vlažnost usled negativnih uticaja sunčevog zračenja. Tretmanom se koža hidrira i sprečava prekomerni gubitak vlage sa njene površine.

Ako imate suvu dehidriranu i devitalizovanu kožu, potrebno je da češće koristite tretman koji dugotrajno hidrira kožu i vraća joj neophodnu vlažnost.

Foto: Promo

Ovo su znaci da vam je koža dehidrirana:

- osećaj zatezanja

- perutanje

- koža je napeta i suva

- gubi elastičnost i čvrstinu

Na koži koja nije hidrirana uočavaju se sitne bore i ona brže stari. Intezivna hidratacija oživljava i hidrira kožu, vraćajući joj mekoću, elastičnost i tonus.

Foto: Promo

- Tretman intenzivne hidratacije podrazumeva uklanjanje odumrlih slojeva ćelija kontrolisanom mikrodermoabrazijom. Zatim se radi čišćenje ultrazvučnom špatulom. Nakon toga koža je spremna za ubacivanje mezo koktela za hidrataciju. Serumi se ubacuju aparativno do mezoderma - navodi Krivokuća iz Kozmetičkog studija Jefimija i ističe da cela procedura traje 90 minuta.

#Koža

#Priprema

#leto

'