separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Nemate vremena za vežbanje - postoji BOLJA OPCIJA


Želite da smršate, a nemate vremena ili volje da trčite i idete u teretanu? Nije sve tako crno.


 Uvek možete da izaberete treću, lakšu i lepšu opciju - šetnju. Stručnjaci kažu da vam je 12.000 koraka dnevno dovoljno da dovedete liniju u red i osećate se ne samo zgodnije već i poletnije. 

Pritom, računa se baš svaki korak koji napravite, ali bi bilo dobro da dva puta u toku dana ciljano šetate bržim tempom, i to po 20 minuta.

Korake možete da merite pedometrom ili uz pomoć mobilnog telefona, kako biste u svakom trenutku znali da li ste blizu ispunjenja postavljenog cilja.  

Ako ste u mogućnosti, idite peške od kuće do radnog mesta i nazad, ili, ukoliko to nije moguće, iskoristite pauzu na poslu da se prošetate. Tako ćete pokrenuti mišiće, ali i cirkulaciju, pa ćete biti produktivniji u izvršavanju radnih obaveza. Ubrzaćete metabolizam i sagoreti kalorije, osloboditi se nagomilane vode i imaćete više energije i snage.  

Preporuka je i da jednom dnevno hodate uzbrdo, u šta se računa i penjanje uz stepenice. To je najbolji "atak" na mišiće, jer postaju još aktivniji i moraju više da rade. Na duže staze, to će ih učiniti lepše oblikovanim.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti