separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Sve žene žele da probaju ovaj novi tretman, a ne znaju da od njega otpadaju nokti


Otkako se pojavio, riblji pedikir je postao totalni trend u celom svetu.


Mnoge žene se najčešće opredelju za tretman pijavicama, koji pored masaže stopala, uklanja mrtve ćelije, podstiče cirkulaciju, otklanja neprijatne mirise nogu i zadebljanja na stopalima, ali leči i kožna oboljenja poput dermatitisa, psorijaze, kurijeg oka...  

Međutim, časopis "JAMA Dermatology" pisao je o dvadesetogodišnjakinji koja je tokom ribljeg pedikira zadobila onihomadis. Reč je o infekciji koja izaziva opadanje noktiju na nogama.  

Žrtva pedikira zatražila je mišljenja drugih dermatologa, i svi su joj objasnili da drugih izazivača onihomadisa nema i da je najverovatnije uzrok upravo riblji pedikir.  

Iako je trend poslednjih godina u velikom porastu, on predstavlja rizik od prenosa infekcija, zato što se jedna riba koristi za više klijenata, a cisterne u kojima su ribice smeštene često nisu ni pravilo sanirane, pa se bakterije mogu pronaći i u vodi.  

Ovo je prvi prijavljen slučaj negativnih posledica ribljeg pedikira, koji je sada pokrenuo lavinu pitanja i verovatno mnoge žene odvratio od njegovog isprobavanja.  

Napominjemo da je ovaj tretman zabranjem u mnogim američkim državama, dok je u Kini i dalje najpopularniji.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti