separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Nije za šalu: DIJETA BEZ UGLJENIH HIDRATA JE OPASNA!


Dijeta bez ugljenih hidrata je ishrana bez: žitarica, hleba, krompira, slatkiša, čokolade i ostale hrane koja sadrži brašno i šećer.


Zvuči korisno, a da li je takva ishrana bezbedna za telo, saznali smo od nutricioniste.  

Nedostatak energije i snage  

Kompleksni ugljeni hidrati, kao što su hleb od celog zrna i kaše, vrše energetsku funkciju. Kada ih izbacite iz ishrane, dolazi do zamora, pospanosti i odsutnosti jer je telo lišeno izvora energije.  

Skok šećera u krvi  

Zbog nedostatka ugljenih hidrata, nivo šećera u krvi pada, a kada želimo da ga podignemo - jedemo bombone ili čokoladu... Ali, jednostavni ugljeni hidrati povećavaju nivo šećera jako brzo nakon čega naglo pada. Takve oscilacije su izuzetno štetne za telo.  Složeni ugljeni hidrati - polako podižu šećer u krvi i daju trajni osećaj sitosti, jer polako i duže povećavaju nivo šećera u krvi i postepeno ga smanjuju.

Imunitet  

Jedna od funkcija ugljenih hidrata je zaštitna. Jednom kada isključite iz ishrane složene ugljene hidrate - imunitet slabi.  

Zašto su ugljeni hidrati važni?  

Hleb od celog zrna pšenice je izvor vlakana. Pomaže u uklanjanju otpadnih proizvoda iz tela, poboljšava metabolizam, pomaže u smanjenju apsorpcije holesterola i jednostavnih ugljenih hidrata. Veoma je važno da složeni ugljeni hidrati budu deo vaše ishrane.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti