AKTUELNO

Ovu jednostavnu tehniku možete raditi nekoliko minuta, a daje odlične rezultate - zateže stomak i oblikuje trbušnjake.

Šta ako vam kažemo da postoji jednostavan način da dobijete savršene trbušnjake, a umesto napornih vežbi treba samo da primenjujete jednu tehniku disanja? Da, ovo su velike vesti iz oblasti fitnesa – a sve što je potrebno jeste da zadržite dah.

Da li ste ikada čuli instruktora u teretani kako kaže - zadržite dah i pitali se šta to znači?

Instruktorka pilates Karli Endrus objašnjava da zadržavanje daha, prilikom udisaja i izdisaja, može biti efektno kao 100 trbušnjaka dnevno.

Naravno, vaš režim ishrane i vežbanja i dalje igra veliku ulogu u oblikovanju stomačnih mišića. Ne možete očekivati definisane mišiće ako jedete brzu hranu, ne bavite se nikakvom fizičkom aktivnošću i samo primenjujete tehniku disanja.

Karli kaže da je uspela da oblikuje svoj stomak kada se fokusirala na tehniku disanja, uz pomoć koje najviše angažujete mišiće stomaka, ali i aktivirate mišiće grudi, leđa i zadnjice. Jačajući mišiće stomaka (gornjih i donjih), bočnih i leđnih mišića, kao i mišića zadnjice, ojačaćete celo telo.

Kako da radite pravilno tehniku disanja za jačanje stomačnih mišića? Ovu tehniku bi trebalo da radite nekoliko minuta pre vežbanja, bilo ležeći, na kolenima ili stojeći.

Udahnite i opustite svoj stomak, izdahnite i uvucite svoj stomak ka kičmi i podignite karlicu i zadržite se u ovoj pozi."

#Trbušnjaci

'